Placinte cu varza murata

IMG_2277 (2)

Aceste placinte delicioase se pot prepara chiar din marginile rupte ale aluatului cand se face placinta`ntinsa!

Daca nu faceti placinta intinsa, puteti face reteta la jumatate a aluatului ptr placinta`ntinsa si procedati ca in imaginile ce urmeaza!

IMG_2268 (1)

Ingrediente

500 gr de faina ptr patiserie 000

275 ml apa calda

1 lingura de otet

putina sare

Umplutura

Varza acra calita cu morcovi, ceapa,ulei, piper.

IMG_2243 (1)

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus  se face un aluat care se framanta pana se desprinde dupa vas (se poate pune in masina de paine ptr framantat)

Trebuie sa iese un aluat elastic fin (proba lobul urechii)  nu se mai lucreaza cu faina.

dsc00006-medium

Aluatul se rupe in bilute, se modeleaza in mana, se unge o tava/platou cu ulei, se ung foarte bine bilutele cu ulei ptr a evita uscarea aluatului si se lasa la odihna cam 15-20 min.

IMG_2247 (1)

Dupa odihna aluatului, se unge blatul de lucru foarte bine cu ulei si se intinde fiecare biluta pana ce obtinem o foita foarte subtire prin care se poate vedea.

IMG_2248 (1)

Foita intinsa

IMG_2251 (1)

Aducem ambele parti laterale pe lung ale foitei inspre mijloc si punem varza calita si racita in mijloc.

IMG_2256 (1)

Aducem parte de jos peste umplutura de varza.

IMG_2258 (1)

Aducem si partea de sus a foitei peste umplutura.

IMG_2260 (1)

Bagam marginile usor dedesubt si avem o biluta formata pe care o luam in mana si o lasam sa cada mai de sus in tava (prin metoda trantirii in tava aerul dintre foi vine inspre suprafata.

IMG_2262 (1)

Daca doriti sa faceti si melcisori, nu impachetati foita intinsa ci o rulati in lung dupa ce ati pus varza pe ea. Sulul obtinut il faceti melc si la fel trantiti in tava. Lasam sa stea 15 minute placintele in tava, apoi se ung cu ou si se pun la copt in cuptorul infierbantat la 200 grade timp de 25 minute. Verificati placintele dedesubt sa fie frumos rumenite. Sa nu va necajiti in timpul coacerii vi se va parea ca este mult ulei in tava nu conteaza … o sa scoateti placintele din tava si vor fi foarte gustoase. 

IMG_2265 (1)

Gata coapte! Se scot din tava in care au fost coapte si se acopera sa stea 10 minute apoi se pot consuma!

IMG_2268 (1)

Servite calde!

IMG_2278 (1)

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: