Pasta de mici

IMG_0963

Mici buni pe gustul nostru si al tuturor care au gustat acesti mici de`a lungul anilor!

****Acesti mici se pot servi a 3`a zi de la preparare!

***Masurile condimentelor vor fi date in lingurite ptr cafea si lingurite ptr desert!

***Supa de vita concentrata este obligatorie in prima faza a primei framantari!

***Acesti mici  au in compozitia lor mai multa carne de vita/manzat si mai putina carne de porc! Nu vor contine sare multa in compozitia lor, iar la framantarile din a doua`zi daca ii doriti mai condimentati decat gustul rezultat din cantitatile date in reteta, recomand ca si condimentare suplimentara sa folositi doar piperul, cimbrul chimionul dar nu sare in plus!

***Sa va fie mai usor cu calculatul timpilor va las ca reper cum am inceput eu de data asta sa prepar pasta de mici!

Stiind ca ii doresc ptr data de 1 Mai care era Luni, am inceput prepararea micilor Sambata adica in WE cu 3 zile inaintea zile de Luni   pe la orele 16:00! Se socotesc orele  date din momentul in care ati terminat prima framantare!

Este foarte simplu in prima zi framantati odata, iar in a doua zi framantati de 2 ori la intervalele de timp date, apoi dupa ultima framantare odihna minima 12 h apoi formati si prajiti! 

*** Sa nu existe dubii  ptr lingurite o sa pun o poza!

IMG_0889

Condimente:

De la stanga spre dreapta in sensul acelor de ceasornic!

Cimbrul , chimenul si bobitele se zdrobesc fin in mojar!

IMG_0610

1 lingurita ptr cafea coriandru se vor zdrobi in mojar

6-7 boabe ienupar se vor zdrobi in mojar

5 boabe ienibahar se vor zdrobi in mojar

2 lingurite ptr cafea pline chimion/cumin rasnit

4 lingurite ptr cafea rase  piper negru rasnit

2 lingurite ptr cafea  pline chimen rasnit

2 lingurite ptr desert pline cimbru uscat rasnit

1 lingurita ptr desert plina+ 1 lingurita ptr cafea cu varf  bicarbonat de sodiu

3 lingurite ptr cafea boia de ardei dulce preferabil cea facuta la tara

3 lingurite ptr cafea pline sare mare neiodata

1  capatana mai mare de usturoi aromat cu coaja roz (9 catei mari) 

350 ml supa de vita concentrata rece (obligatorie )

Carne de manzat /vita  1, 250  kg tocata fin

Carne de porc potrivit de grasa 800 gr tocata

IMG_0622

Mod de preparare:

Prima framantare!

Carnea se lasa sa fie la temperatura camerei!

Usturoiul il zdrobim in mojar cu sarea din reteta pana devine o pasta! In supa de vita se adauga pasta de usturoi, boiaua si se amesteca bine (eu am pus in paharul de la mixerul vertical).

IMG_0643

Se pune o parte din supa condimentata cu boia si usturoi peste carne, se pun celelalte condimente si se incepe framantarea.

IMG_0648

Se framanta pana ce se obtine o pasta legata fina, pufoasa ! Se presara bicarbonatul si se framanta iarasi pana ce pasta are consistenta unui aluat fin si daca se ia in mana, intoarcem mana cu pasta in jos nu cade.

IMG_0682 Cand am obtinut pasta fina, batem cu palma pasta in vas sa scoatem bulele de aer, se curata marginile vasului, se pune folie alimentara lipita de pasta se apasa cu mana si o alta bucata de folie alimentara punem peste vas. Punem pasta la rece in frigider ptr 18-20 h.

A doua framantare:

Scoatem vasul cu pasta dupa timpul expirat, lasam sa stea cam 15 min la temp camerei, framantam iarasi si adaugam inca 50 ml supa de oase concentrata sau 50 ml apa minerala daca nu avem supa de oase. Framantam bine, acoperim in acelasi mod vasul si punem la frigider ptr inca 8 h. 

A treia framantare:

Dupa timpul expirat, scoatem vasul din frigider, lasam la temp  camerei 15 min, framantam, adaugam inca 50 ml supa rece de vita sau apa minerala, framantam si faceti o proba prajind un mic si in functie de gust acum este momentul sa mai echilibrati daca doriti altfel. Eu am facut proba dar nu am mai echilibrat nimic ptr ca este pe gustul nostru cu aceste cantitati date in reteta.

Proba noastra:

Dupa cum vedeti nu lasa nici o depunere in tigaie asa cum fac micii din comert !

IMG_0846

Servita proba pe o bucata de painica de casa si mustar!

Patrunsi la mijloc si zemosi!

IMG_0879

Daca gustul este cum va place la cea de a treia framantare,  curatati marginile vasului, bateti cu palma pasta, puneti iarasi folia alimentara peste pasta de mici, folie peste vas si lasam in frigider inca 12 h.

Dupa 12 h formam micii exact cum dorim mai potriviti mai marisori cum doreste fiecare. Eu nu ii formez foarte mari ptr ca sunt mici si se mai umfla oricum la prajit!

Se formeaza micii cu mana unsa cu ulei!

IMG_0900

*** Micii se prajesc pe gratarul incins sau tigaia incinsa, intorcandu`i pe fiecare parte la 2 minute, iar la fiecare intoarcere se pot unge cu un mujdei de usturoi (usturoi facut pasta, putina sare, apa si putin ulei) se ung cu pensula. Nu se prajesc mult ca sa ramana suculenti in interior si sa nu se piarda savoarea condimentelor. In plus niste mici uscati nu sunt gustosi! 

Poza aceasta cu gratarul este din alta tura de mici facuti!

DSC02194

IMG_0972

Sa va fie de folos! 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: