Burek cu branza sarata

IMG_8573

IMG_8591 IMG_8605

Sectiune fierbinte! 

Ingrediente  ptr foi

1kg de faina ptr patiserie 000

550ml apa calda

2 linguri de otet

1 varf de lingurita de sare

ulei pentru uns si intins foile

1 ou ptr uns deasupra

Umplutura

500 gr branza sarata grasa

Mod de preparare

Punem faina intr`un bol , facem cuib apoi punem apa calda , sarea, otetul si framantam un aluat, care va fi unul mai moale dar nelipicios.

IMG_1213

Impartim aluatul in 5 parti .

IMG_1216

Punem ulei intr`o tava si ungem cu ulei fiecare parte de aluat bine si le suprapunem. Le lasam la odihna cca 20 min.

IMG_1223

Pentru a fi inteles mai usor modul de intindere al foilor urmariti videourile de mai jos. In prima faza ungem masa foarte bine cu ulei. Luam prima parte de aluat si o intindem ca in imaginile ce urmeaza, o impachetam si o dam deoparte. Nu disperati daca se rupe foaia la intins se poate repara! Intindem a doua foaie, ungem cu ulei, punem foaia impachetata deasupra foii intinse la care rupem marginile, impachetam. Continuam sa intindem foaie si sa punem foile impachetate peste foaia intinsa si unsa cu ulei . La a treia foaie adica doua impachetate puse peste foaia intinsa si unsa, punem branza si impachetam, continuam pana ce terminam foile. Ungem o tava si punem cu grija burekul in tava, ungem cu ou batut deasupra si punem la copt in cuptorul preincalzit la 200 grade. Lasam tava in cuptor pana ce se coloreaza frumos deasupra, apoi cu o paleta putem sa o verificam dedesubt daca este coapta cca 30 min timp de coacere.

Urmariti video aici

 

Gata copt burekul!

In imagine sunt trei portii!

IMG_8545

Pofta buna!

3 comentarii (+add yours?)

  1. Mirela
    Noi 01, 2015 @ 15:01:19

    Felicitari Cerasela..Am urmarit cu admiratie.Börek cu branza sarata ..super..Foarte putine fac turcoaice fac.Mult respect..😙

    Răspunde

  2. ginasicoe80
    Oct 28, 2015 @ 22:36:20

    Ai facut un burek minunat!!!💋❤️

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: