Un deliciu din bucataria Turceasca!
Ingrediente:
(am folosit cana de 250ml)
3 oua intregi
1/2 cana zahar
1/2 cana gris mic
1/2 cana de faina alba (3 linguri cu varf)
1/2 cana ulei
1/2 cana iaurt gras
1 fiola vanilie
1 lingurita turmeric (optional)
1/2 plic bicarbonat de amoniu
unt ptr uns tava
1 tava 24cm/24 cm
Siropul este bine sa fie preparat din timp!
Mod de preparare sirop
2 cani de zahar cu 2 cani si jumatate de apa se pun la fiert.Se fierb cat sa iasa un sirop mai gros. Cand siropul este gata se opreste focul si se adauga 1 lingura de unt si zeama de lamaie dupa gustul vostru (eu am pus zeama de la 3 lamai). Se pune siropul la racit. Siropul se toarna rece peste prajitura fierbinte!
Mod de preparare prajitura
Ouale se mixeaza spuma cu zaharul si se adauga toate celelalte ingrediente de mai sus. Compozitia se pune in tava unsa cu unt si se coace in cuptorul preincalzit la 175-180 grade pana prinde o culoare frumoasa aurie (proba cu scobitoarea sa iasa curata). Se scoate afara din cuptor, se portioneaza fierbinte in tava si se toarna peste prajitura siropul rece.
Se lasa la racit, apoi se pune la frigider.
Scoasa din frigider gata de servit!
Se serveste cu kaimac/smantana/iaurt si nuci sau fistic deasupra.
Pofta buna!
Rodica Shtefania Stan
oct. 24, 2016 @ 13:25:19
Este o prajitura ff buna…..
Am facut.o si eu .este .ff bine explicata aici.
Sanatate.
Rodica – Stefania RE Italia
ApreciazăApreciază
cerulina
nov. 01, 2016 @ 20:17:19
Ma bucur ca a fost pe gustul d`voastra!
ApreciazăApreciază
Gabi Baicu
oct. 23, 2016 @ 19:01:34
Am facut prajitura….foarte usor de facut si foarte buna …..aspectoasa si gustoasa
Nota 10
ApreciazăApreciază
cerulina
nov. 01, 2016 @ 20:18:10
Multumesc! Ma bucur ca ati incercat reteta!
ApreciazăApreciază
Violeta
sept. 09, 2015 @ 10:16:56
Am facut prajitura RAVANI, a fost minunata si s-a terminat foarte repede. Super prajitura racoritoare, rece si dulce.
Pacat ca nu se poate sa-ti trimit o poza cu ea.
Multumesc mult pentru reteta.
In multe situatii esti muza mea de inspiratie culinara garantata.
ApreciazăApreciază
cerulina
oct. 04, 2015 @ 19:14:38
Ma bucur foarte mult ca ai incercat reteta si a fost pe placul tau! Ma bucur sa stiu ca te pot ajuta la nevoie! 🙂
ApreciazăApreciază