Crumpi cu scoarta si costita afumata la cuptor!

IMG_1943

Asa ca la mama mea acasa!
Crumpi cu scoarta si costita afumata la cuptor!
(se pot pune si carnati afumati)
Crumpi= cartofi
Scoarta= compozitia din faina, ou si apa care se lasa la fund si formeaza scoarta (crusta)

IMG_1933

Ingrediente:

tava 30cm/20cm

6-7 cartofi mai mari cu miez galben
sare
piper
1 capatana mare de usturoi
putina boia dulce de ardei
putin ulei

Scoarta
2 oua
2 linguri pline de faina
apa cat sa iese o compozitie de clatite
turmeric (optional)

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se taie rondele cat se poate de subtiri. Se spala cartofii rondele, se scurg de apa, se pun intr`un castron si se condimenteaza cu: sare (putina in functie de cat de sarata este costita) piper, o capatana de usturoi curatat si tocat marunt, putina boia de ardei dulce, putin ulei, turmeric (optional). Se amesteca totul si se aranjeaza intr`o tava unsa. Peste cartofii pusi in tava se toarna compozitia din ou, faina si apa. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 180 gr acoperita ptr 40 min. Dupa cele 40 min, se descopera tava, se probeaza daca sunt moi cartofii de deasupra, se pune costita si se lasa tava descoperita pana la rumenirea costitei.
Dedesubt se va forma o scoarta(crusta crocanta).
Decor: marar verde.

Se servesc calzi!

IMG_1948
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: