Prajitura Revani

IMG_6122

Un deliciu din bucataria Turceasca! 

Ingrediente:

(am folosit cana de 250ml)
3 oua intregi
1/2 cana zahar
1/2 cana gris mic
1/2 cana de faina alba (3 linguri cu varf)
1/2 cana ulei
1/2 cana iaurt gras
1 fiola vanilie
1 lingurita turmeric (optional)
1/2 plic bicarbonat de amoniu
unt ptr uns tava
1 tava 24cm/24 cm

Siropul este bine sa fie preparat din timp!

Mod de preparare sirop

2 cani de zahar cu 2 cani si jumatate de apa se pun la fiert.Se fierb cat sa iasa un sirop mai gros. Cand siropul este gata se opreste focul si se adauga 1 lingura de unt si zeama de lamaie dupa gustul vostru (eu am pus zeama de la 3 lamai). Se pune siropul la racit. Siropul se toarna rece peste prajitura fierbinte!

Mod de preparare prajitura

Ouale se mixeaza spuma cu zaharul si se adauga toate celelalte ingrediente de mai sus. Compozitia se pune in tava unsa cu unt si se coace in cuptorul preincalzit la 175-180 grade pana prinde o culoare frumoasa aurie (proba cu scobitoarea sa iasa curata). Se scoate afara din cuptor, se portioneaza fierbinte  in tava si se toarna peste prajitura  siropul rece.

IMG_6103

Se lasa la racit, apoi se pune la frigider.

Scoasa din frigider gata de servit!

IMG_6143

Se serveste cu kaimac/smantana/iaurt si nuci sau fistic deasupra.

IMG_6113

Pofta buna!

6 comentarii (+add yours?)

  1. Rodica Shtefania Stan
    Oct 24, 2016 @ 13:25:19

    Este o prajitura ff buna…..
    Am facut.o si eu .este .ff bine explicata aici.
    Sanatate.
    Rodica – Stefania RE Italia

    Răspunde

  2. Gabi Baicu
    Oct 23, 2016 @ 19:01:34

    Am facut prajitura….foarte usor de facut si foarte buna …..aspectoasa si gustoasa
    Nota 10

    Răspunde

  3. Violeta
    Sep 09, 2015 @ 10:16:56

    Am facut prajitura RAVANI, a fost minunata si s-a terminat foarte repede. Super prajitura racoritoare, rece si dulce.
    Pacat ca nu se poate sa-ti trimit o poza cu ea.
    Multumesc mult pentru reteta.
    In multe situatii esti muza mea de inspiratie culinara garantata.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: