Dulceata si sirop de maci salbatici 2

20150519_095217

Foarte fina si delicata precum finetea petalelor de maci!

11291787_541379662667081_2131524882_n

Sa iubim natura si sa ne bucuram de tot ce ne ofera ea!

11255412_541286239343090_5798442598206266192_n (1)

20150517_174124

Din aceasta reteta, obtinem mai multa dulceata si mai putin sirop! Din cantitatea totala dupa preparare, se strecoara cca 1 l sirop restul ramane dulceata!

Atat dulceata cat si siropul, se consuma in cantitati moderate! 

20150519_093840

20150519_094510

20150519_095206

20150519_095406

Ingrediente

250 gr petale de mac rosu salbatic

3,5 l apa

4 kg zahar

1,1/2 fiola esenta de vanilie

4 plicuri sare de lamaie

 

Mod de preparare

Petalele alese si cantarite inainte de spalare.

IMG_2506

Se spala foarte bine, apoi se scurg printre degete usor cu putina apa ramasa pe ele.

20150517_183037

 Se freaca cu sarea de lamaie, se pune o folie transparenta deasupra vasului si se pun la rece in frigider.

IMG_2513

Apa si zaharul punem la foc iute si facem un sirop gros (proba cu picatura pe o farfurioara, daca se raceste trebuie sa fie ca si mierea de gros) cantitatea pusa la inceputul fierberii se va imputina. Daca siropul este fiert bine si este gros, adaugam petalele cu tot cu zeama lor si fierbem la foc iute pana se ingroasa iarasi si facem din nou proba cu picatura pe farfurioara.

20150517_193848

Cand este bine legata adaugam vanilia, amestecam, oprim focul, strecuram printr`o strecuratoare siropul (petalele le punem intr`un vas siropul in alt vas). Dupa ce am strecurat, punem petalele in oala in care au fiert, punem sirop peste ele cu un polonic atat cat sa fie suficient sirop si petale sa existe un echilibru intre cele doua (sa nu fie nici prea deasa nici prea siropoasa). Siropul il punem in sticlute incalzite in cuptor, dulceata in borcane incalzite, lasam sa se raceasca apoi punem capacele.

Si acum sa ne delectam cu minunata dulceata! Nici prin cap nu mi`ar fi trecut ca o sa iasa asa o minunatie de dulceata, pe care nu ai cu ce sa o compari!

20150518_170316

20150518_170448

Pofta buna!

 

 

5 comentarii (+add yours?)

  1. ginasicoe80
    Mai 23, 2015 @ 20:10:18

    Minunata si inconfundabila!!!❤

    Răspunde

  2. Sanda Sarac
    Mai 19, 2015 @ 11:08:27

    de ce se consuma in cantitati moderate?

    Răspunde

  3. Trackback: Dulceata si sirop de maci salbatici | Sa Gatim cu Gina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: