Sirop din flori de soc preparat la rece

11271965_544513285687052_1179715817_n

Ingrediente

6 l apa rece

9 kg zahar

2,600kg flori de soc

136 gr sare de lamaie (17 pliculete a 8 gr plicul)

12 bucati aspirina netamponata facuta pulbere

Mod de preparare

Varianta 1

Zaharul si sarea de lamaie se topesc in apa pana se dizolva, apoi se adauga florile de soc si se amesteca. Vasul in care se prepara siropul, se acopera cu panza. Se scoate vasul la soare si se amesteca de doua ori pe zi in el. Se tine 2 zile la soare si 1 zi la umbra. Se strecoara intr`un vas mai mare sa fie imbinat tot siropul, se storc florile bine, se adauga aspirina dizolvata in putin sirop, dupa care se pune in toata cantitatea si se amesteca bine. Se pune siropul in sticle (exclus peturi ptr depozitare), se pun capacele si se depoziteaza in camara.

Varianta 2

Daca nu aveti recipient mare, puteti pune in prima faza in 3 peturi goale de 5 l fiecare, cate 2 l de apa, 3 kg zahar, 4 plicuri sare de lamaie, topiti zaharul si adaugati in fiecare pet  600gr flori de soc (le indesati cu grija nu intrati in panica incap cele 600de grame) puneti panza si elastic in gura petului. Dupa o zi de stat la soare, mai luati un pet gol si trageti cate 1 l de sirop din fiecare dintre cele 3 peturi in petul gol. Acum aveti 4 peturi in total. In fiecare pet, mai adaugati cate 200 gr flori de soc, si adaugati cate 1 plic de sare de lamaie in cele 3 peturi si in cel de al patrulea pet puneti 2 plicuri sa fie cantitatea totala din reteta, amestecati in ele, puneti panza si un elastic si mai lasati o zi la soare si o zi la umbra. Strecurati intr`un vas siropul din toate peturile, stoarceti florile bine, dizolvati aspirina si puneti in tot siropul. Puneti siropul in sticle de sticla, puneti capace si depozitati in camara la racoare. In timp, va face o drojdie care se depune pe fundul sticlei. Cand deschideti sticla nu agitati! Deschideti sticla goliti din ea apoi o agitati . Drojdia depusa pe fundul sticlei este buna nu afecteaza cu nimic.

Din cantitatile date in reteta, se obtin 12,5 l sirop gros si concentrat!

11292943_544513332353714_1336543015_n

Servim cu sifon sau apa plata!

Am facut proba!

Gustul perfect ptr noi! Eu prefer la acest sirop sifon!

250ml sifon sau apa+ 50ml sirop= 300ml suc

Sau:  1 l sirop+ 5 l apa sau sifon= 6 l suc

Se poate servi dupa preferinta cu adaos de zeama si coaja de lamaie in carafa si menta verde!

1 comentariu (+add yours?)

  1. Mariana Badea
    Mai 28, 2016 @ 21:08:25

    Superbe dulceturi si siropuri!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: