Galusti umplute cu legume asiatice si carnati

Preparatul participa la campania cu preparate asiatice organizata pe blogul Savori Urbane http://savoriurbane.com/shanshi-the-asian-connection/ .

IMG_9933 copy

 

IMG_9924 copy

 

Pentru se apropie Anul Nou Chinezesc si coltunasii sunt un fel de mancare traditional care este nelipsit in aceasta perioada, am ales sa prepar in cadrul acestei campanii  http://savoriurbane.com/shanshi-the-asian-connection/ . cu mici modificari dar va asigur caci sunt extraordinari la gust chiar daca au o alta forma. 

Am renuntat la aluatul clasic(apa, sare si faina) iar forma difera nu sunt semiluna  dantelata ci sunt sub forma de  galusti, iar carnea proaspata am inlocuit`o cu carnati afumati taiati marunt.

Am folosit condimentele primite “Shan`shi The Asian Connection http://ro.shan-shi.com/ .

Pentru aceste minunate galusti avem nevoie de urmatoarele:

 

Ingrediente

 

 

Aluat

(14 buc)

250 gr faina alba de grau

1 ou intreg

1 varf de lingurita sare

1 varf lingurita turmeric

1/2 lingurita drojdie uscata

1 lingura plina smantana

50 ml apa rece

Toate ingredientele se amesteca impreuna si se face un aluat.

IMG_9850 copy

 

 

Umplutura

IMG_9807 copy

1 morcov ras

1 mana ciuperci urechi de lemn Shan`shi (hidratate in apa fierbinte cu 20 min inainte de pregatire apoi tocate mai marunt)

varza chinezeasca

Praz 

ardei rosu gras

ardei verde 

o buc carnati afumat taiat bucatele marunte

ulei

 

Condimente 

IMG_9805

sos de soya ptr wok 

chili

condimente ptr wok

Ptr a prepara la abur aceste minunate galusti avem nevoie de o oala speciala ptr fiert la abur sau de o improvizatie asa cum am facut eu.  Daca nu doriti la abur sunt la fel de bune fierte in apa (puse intr`o sita fara hartie de copt scufundata sita in tr`o oala in apa clocotita timp de 10 min apoi se verifica daca sunt suficient de fierte .

O oala mai inalta, o sita care sa stea fixa pe oala, un prosop curat, un capac, hartie de copt unsa cu putin ulei.

IMG_9764

Gata pregatita oala 

IMG_9763

Mod de pregatire umplutura

Se incinge wok`ul, se pune putin ulei, legumele, condimentele si se amesteca pana ce legumele sunt preparate dar sa ramana putin mai crocante.

IMG_9826 copy

Cand sunt gata preparate se adauga carnatii taiati bucatele mici, se amesteca putin si se opreste focul . Lasam umplutura sa se raceasca.

IMG_9842 copy

 

Acum ne ocupam de aluat sa formam galustile.

Sa putem face galusti egale, propun sa luati in calcul modalitatea expusa in imaginea ce urmeaza.

Intindem pe masa infainata aluatul cat putem de subtire, apoi cu un pahar sau o cupa se decupeaza discuri mai mari .Aluatul ramas de la decuparea discurilor se reface de data aceasta intr`un sul , se taie in parti egale si cautam sa intindem discuri  cat mai subtiri.

IMG_9863 copy

Fiecare disc il intindem in mana putin 

IMG_9864 copy

Punem in mijlocul discului umplutura

IMG_9867 copy

Ridicam usor de margini si incepem sa strangem aluatul in sus incepand dintr`o parte pana se inchide discul si in partea de sus racucim putin aluatul. (nu am avut cum sa fac poza la aceasta faza).

IMG_9869 copy

Gata formate galustile le punem in sita tapetata cu hartia de copt unsa cu putin ulei.

IMG_9879 copy

In oala punem cam 2 l de apa dar sa nu ajunga cand clocoteste la fundul sitei (verificati inainte acest lucru) cand apa clocoteste punem sita deasupra oaleo, un prosop peste sita si capacul. Lasam sa se prepare la abur cam 20 min. Dupa 20 min se verifica daca sunt preparate partea de deasupra.

Puse la abur

20150208_141439

Se servesc fierbinti, alaturi de sos de soya shan`shi  imbinat cu otet din orez, ardei verzi iuti taiati si ceapa alba cruda.

IMG_9924 copy

 

O sectiune 

IMG_9933 copy

 

“Poti castiga si tu un set complet de ingrediente Shan’shi http://ro.shan-shi.com/ , un wok si setul aferent de ustensile, daca te inscrii cu un comentariu pe pagina oficiala a campaniei de la Savori Urbane     http://savoriurbane.com/shanshi-the-asian-connection/.Spune acolo cu ce ingrediente ai gati tu o reteta asiatica!”

 

 

Sa aveti pofta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 comentarii (+add yours?)

  1. ginasicoe80
    Feb 17, 2015 @ 17:24:29

    Mi-nu-na-te si de-li-cioa-se!!!!!!! 🙂

    Răspunde

  2. Florentina Peter
    Feb 17, 2015 @ 10:32:25

    arata ff bine dar nam incercat niciodata as fi curioasa

    Răspunde

  3. SAVORI URBANE
    Feb 17, 2015 @ 10:24:46

    ce grozav arata! iti vine sa musti din ele 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: