Galusti asiatice cu alune,fulgi de cocos in sos de pandan

Preparatul participa la campania cu preparate asiatice organizata pe blogul Savori Urbane http://savoriurbane.com/shanshi-the-asian-connection/ .

IMG_9969 copy

Un desert delicios si rafinat! 

 

IMG_9979 copy

Aroma alunelor dulci, sosul de pandan cu  aroma lui naturala  de alune si nuci prajite , laptele de cocos, scortisoara, fac acest desert sa fie pe placul celor mai rafinate gusturi!

 

Ptr a prepara aceste minunate galusti dantelate avem nevoie de urmatoarele:

Ingrediente:

Aluat ptr 14 buc

250 gr faina alba de grau

1 ou intreg

1 varf de lingurita sare

1 varf lingurita turmeric

1/2 lingurita drojdie uscata

1 lingura plina smantana

50 ml apa rece

Toate ingredientele se amesteca impreuna si se face un aluat.

 

Sosul de pandan:

 

IMG_9765 copy

Pudra de tapioca 2 linguri pline

Lapte de cocos 400ml  Shan`shi

Apa rece 200 ml

Zahar pudra cu vanilie dupa gust

Pasta de pandan cativa stropi

 

Mod de preparare sos de pandan

Conserva de lapte de cocos se pune la foc. Cand laptele de cocos s`a infierbantat, se pune zaharul pudra cu vanilie dupa gust si cativa stropi din pasta de pandan. Pudra de tapioca se dizolva in cei 200 ml apa rece  si se toarna peste laptele de cocos fierbinte. Se amesteca si se lasa pana are consistenta unui sos.

IMG_9802 copy

 

Umplutura:

200 gr alune prajite caramelizate maruntite in robot (se gasesc de cumparat gata caramelizate)

3-4 linguri fulgi de cocos

3-4 linguri sos preparat de pandan (atat cat sa fie o compozitie legata).

 

Pentru decor

Scortisoara macinata

Fulgi de migdale

 

Ptr a prepara la abur aceste minunate galusti avem nevoie de o oala speciala ptr fiert la abur sau de o improvizatie asa cum am facut eu.  

O oala mai inalta, o sita care sa stea fixa pe oala, un prosop curat, un capac, hartie de copt unsa cu putin ulei.

IMG_9764

Gata pregatita

 

IMG_9763

 

Mod de preparare galusti

Aluatul preparat din ingredientele scrise mai sus. 

 

IMG_9850 copy

 

Sa putem face galusti egale, propun sa luati in calcul modalitatea expusa in imaginea ce urmeaza.

Intindem pe masa infainata aluatul cat putem de subtire, apoi cu un pahar sau o cupa se decupeaza discuri mai mari. Aluatul ramas de la decuparea discurilor se reface de data aceasta intr`un sul , se taie in parti egale si cautam sa intindem discuri  cat mai subtiri.

IMG_9863 copy

 

Fiecare disc il intindem in mana putin 

IMG_9864 copy

Punem in mijlocul discului umplutura

IMG_9888 copy

IMG_9889 copy

Ridicam usor de marginea aluatului si incepem sa strangem aluatul in sus incepand dintr`o parte formand  pliu peste pliu, pana se inchide discul.

IMG_9895 copy copy copy

Galusca gata formata, strangem cu degetele sub pliuri sa formeze danteluta, pe care o aranjam asa cum se vede in imaginea de mai jos.

 

IMG_9903 copy

Gata formate, le punem in sita tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei. 

IMG_9912 copy

In oala punem cam 2 l de apa dar sa nu ajunga cand clocoteste la fundul sitei (verificati inainte acest lucru) cand apa clocoteste punem sita deasupra oaleo, un prosop peste sita si capacul. Lasam sa se prepare la abur cam 20 min. Dupa 20 min se verifica daca sunt preparate partea de deasupra. Daca nu se doreste la abur, se pot pune intr`o sita fara hartie de copt si scufundata sita in apa clocotita, lasate sa fiarba cam 10 min dupa care se verifica daca sunt fierte. Se scoate sita din apa, se scot galustile cu o paleta.

Puse la abur

20150208_141439

 

Gata preparate si servite cu deliciosul sos de pandan, garnisite cu scortisoara si fulgi de migdale.

IMG_9969 copy

 

“Poti castiga si tu un set complet de ingrediente Shan’shi http://ro.shan-shi.com/ , un wok si setul aferent de ustensile, daca te inscrii cu un comentariu pe pagina oficiala a campaniei de la Savori Urbane     http://savoriurbane.com/shanshi-the-asian-connection/.Spune acolo cu ce ingrediente ai gati tu o reteta asiatica!”

 

Sa aveti pofta!

 

6 comentarii (+add yours?)

  1. gabriela
    Aug 14, 2015 @ 11:56:43

    v-as ramane indatorata daca mi-ati spune unde ati gasit pasta de pandan.Cu multumiri anticipate

    Răspunde

  2. ginasicoe80
    Feb 17, 2015 @ 17:22:06

    Sunt delicioase galustile tale!!!!!! :*

    Răspunde

  3. Florentina Peter
    Feb 17, 2015 @ 14:59:19

    arata superb unele preparate

    Răspunde

  4. SAVORI URBANE
    Feb 17, 2015 @ 13:54:14

    cred ca sunt grozave! ce fain e sosul vernil de pandan!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: