Turte taranesti umplute cu cartofi si ceapa verde

 

10891814_807154852653491_8676610038831851030_n

Va ispitesc cu aceste turte umplute cu cartofi si ceapa verde! 

10897994_807154915986818_6293908907741130605_n

Irezistibil!

***  Se pot face si simple fara umplutura!

Ingrediente

Aluat 

1/2 kg faina alba 550

 25 gr drojdie proaspata

275 ml apa calduta

1 lingurita de sare

2-3 linguri de ulei

Umplutura:

 1 kg cartofi fierti zdrobiti iar urmatoarele se pun in cartofii zdrobiti dupa gust: sare, piper, turmeric, ceapa verde. Umplutura se pune calduta.

 

Mod de preparare:

 

Se face un aluat de paine, care se lasa la crescut, apoi se rup bucati egale din el si se intind discuri mai subtiri.

 Umplutura calduta se pune in mijlocul discului de aluat .

DSC00891 copy

Se aduna marginile apoi se intinde cu sucitorul.

DSC00895 copy

Se lasa putin la odihnit, apoi se pun in tigaia cu foarte putin ulei la prajit.

 

DSC00897 copy

 

Inainte de a intoarce turta se pune putin ulei pe partea necoapta.

In timpul coacerii se umfla, apoi cand sunt coapte raman subtiri, moi si foarte gustoase.

DSC00894 copy

Irezistibileeee!

10891814_807154852653491_8676610038831851030_n

Daca raman , cand sunt reci se acopera cu folie alimentara si vor fi moi si a doua zi.

 

 

Sa aveti pofta!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: