Aluat:
250gr unt
3 galbenusuri
3 linguri de smantana
100 gr zahar pudra
450 gr faina
Se amesteca faina cu untul pana devine nisipoasa, apoi se adauga galbenusurile, smantana, zaharul. Se framanta un aluat.
Se face un aluat care arata asa:
Se presara putina faina pe masa si deasupra aluatului si se intinde potrivit cam 6mm se taie cu un paharel micut in diametru rondele si se pun in tava pe hartie de copt. Aluatul ramas de la rondele, se aduna din nou si se repeta operatia de taiere cu paharelul. Cam 100-120 de rondele.
Albusurile ramase de la aluat, se bat spuma tare cu 200 gr zahar pudra si se pune pe fiecare bucata bezea exact in mijloc cu un poche sau cu o punga mai rezistenta taiata la varf. Cam asa:
Se pun in cuptorul incalzit dinainte la 170gr si se coc pana se intareste bezeaua deasupra.
Coapte arata asa:
Le lasam sa se raceasca bine ( eu am pus ambele tavi odata in cuptor).
Crema:
Este o crema clasica cruda..
100-150 gr unt
1 ou intreg
2 linguri pline cacao
150 gr zahar pudra
1 esenta de rom
Toate se amesteca cu lingura, apoi se baga mixerul si spumam crema.
Acum le umplem!
Punem crema in mijlocul rotitei si lipim o alta rotita si va arata cam asa:
Crema sa nu depaseasca marginea rotitei!
Gata umplute!
*****Crema eu am facut-o asa conform retetei.
**** Daca va deranjeaza oul crud, puteti sa adaugati doar untul, rom si ciocolata topita.
**** Sau faceti crema ganache!
Pofta buna !!!
valery
apr. 07, 2012 @ 19:10:53
Cerra , nu cred sa deranjeze pe cineva oul crud , pufoseste crema , si nu e gretoasa deloc fiind o crema cruda , BUN BUN BUN !!!
ApreciazăApreciază
cerulina
apr. 07, 2012 @ 20:59:44
Da, este o crema foarte buna.Sunt si persoane care nu accepta oul crud in creme.
ApreciazăApreciază
valery
apr. 07, 2012 @ 19:08:40
fursecurile genul acesta bunica tare des le mesterea , am incercat si eu , dar la mine cred ca e buba la cuptor 😦 nu se usca frumos bezeaua se perpeleste , creste frumos , si cand le scot se face ca un fel de caramea 😦
Cerra , Arata minunat fursecurile !!! pacat ca nu le pot face si eu 😦 mi-e tare dor de fursecurile astea , se topesc in gura , hmmm si bezeaua pufoasa …parca le simt gustul :))
ApreciazăApreciază
cerulina
apr. 07, 2012 @ 21:03:36
Pacat, daca le faci la foc mai mic sau pui ceva piatra in cuptor? incearca si asa poate ca reusesti.
ApreciazăApreciază