Leche Flan


Avem nevoie:

9 galbenusuri

1 cutie lapte condensat

1/2 cana zahar

1 cana de lapte

1 fiola esenta rom (sau chiar rom)

1 fiola esenta de vanilie

o forma de 22 cm rotunda

Laptele condensat ar trebuii sa arate cam asa:

incepem prepararea:

punem zaharul intr-o forma cu diametrul de 22 cm si adaugam 4 linguri de apa si lasam zaharul sa se caramelizeze

lasam pana ajunge la culoarea asta

oprim focul si …….foarte important: nu miscam forma cu zaharul caramelizat. Trebuie sa ramina doar pe fundul formei.

Ne apucam acum sa facem crema:

punem galbenusurile intr-n vas si le batem cu telul, apoi adaugam laptele condensat  si batem pina la omogenizare

adaugam laptele

turnam peste zaharul caramelizat care bineinteles sa intarit intre timp (asa si trebuie sa se intareasca)

pregatim o oala, punem un prosop de bucatarie in ea si punem o cana de apa peste prosopel si punem forma cu crema in oala forma acoperita cu folie de aluminiu (oala sau cratita pe care o folositi tre sa fie mai larga sa fie loc pe langa forma cu crema.

punem capacul la oala si lasam la foc mediu 5 min apoi continuam la foc mic inca 45 min

dupa 50 de minute se ia frumos forma din oala se lasa la racit apoi se  pune in frigider ptr 2 ore

dupa 2 ore

punem un platou peste forma

cu grija intoarcem

o glazura de care m am indragostit

Pofta buna !!!!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: