Marlenka cu cacao

img_1746

 

Acum sa preparam  Marlenka!

Pentru o Marlenka reusita, tineti cont de urmatoarele sfaturi!

**** Daca nu sunteti obisnuiti sa faceti cremele in cratita direct pe flacara, puneti cratita cu ingrediente deasupra unei oale cu apa fierbine adica faceti la abur!

**** Pentru 1 foaie mare folositi o masura de 250ml cu care masurati compozitia!

*** Pentru o foaie mica folositi o masura de  125 ml cu care masurati compozitia!

**** Cantitatea atat la crema cat si la foi este ptr 4 foi mari 42/21cm, sau ptr 8 foi patrate mici de 21/21cm!

****Stabiliti exact ce foi doriti sa faceti mici sau mari!

*****Pentru foi cat mai perfecte taiati fix la dimensiune coala ptr fiecare foaie dinaintea procesului de preparare!

****** Foile se coc repede! 

******Eu am folosit de data asta o tava 37/25 cm! La aceste dimensiuni ies 4 foi  mari normale si una mai subtire adica ultima foaie coapta!

Marlenka cu cacao este putin diferita de Marlenka clasica doar la ingrediente, modul de preparare este acelasi si va puteti orienta din linkul de mai jos !

https://cerulina.wordpress.com/2016/10/12/marlenka/

Ingrediente crema:

6 oua intregi

3 cutii lapte condensat alb gros la conserva (397gr /cutie)

6 linguri pline miere

400 gr unt gras spumat

vanilie

Mod de preparare crema:

Adaugam in cratita ouale, mierea!

img_0331

Laptele condensat toata cantitatea din reteta! Cu un tel amestecam la rece ingredientele pana la omogenizare.Apoi punem pe flacara sau la abur!

Laptele condensat! Nu conteaza firma conteaza sa fie gros!

2

Avem foarte mare grija sa nu facem ouale jumari! Amestecam continuu pana se ingroasa crema! Crema trebuie sa aibe consistenta unei budinci!

img_1709

Punem cratita in apa rece si amestecam pana ce se raceste de tot. In timpul racirii se mai ingroasa!

Intr`un bol spumam untul si adaugam din crema cate putin(crema se va inmuia putin)! Punem foile alimentara si punem crema la rece  pana la folosirea ei! Crema scoasa din frigider trebuie sa fie una mai groasa sa se prelinga usor!

Ingrediente foi:

250 gr unt 

3 oua intregi

1 cana zahar tos (cana masoara 250ml)

3 linguri pline de miere

400gr faina alba de patiserie din care scoatem 4 linguri pline si inlocuim cu 4 linguri pline cu cacao neagra de calitate

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare foi :

In cratita se pune untul, zaharul si mierea. Se pune cratita pe flacara, se amesteca pana ce se topeste zaharul. Se pune la racit compozitia pana ce arata asa ca in imaginea de mai jos.

img_0497

In compozitia racita, se adauga ouale si se amesteca bine. 

img_0498

Dupa ce am amestecat ouale, adaugam faina imbinata cu cacaua, bicarbonatul de sodiu si punem lingura de zeama de lamaie. Amestecam pana la omogenizare. Puteti transfera in bol si mixati cu mixerul.

Pe o plansa de lucru incepem sa intindem compozitia pe hartie. Ptr o foaie mica folositi 1/2 cup (125 ml) iar ptr o foaie mare folositi un cup (250ml). Compozitia va fi una mai lipicioasa si necesita putina rabdare. Dupa ce ati intins pe hartie compozitia, ridicat cu varful cutitului un capat de hartie, prindeti cu mainile ambele colturi ale foii de hartie si cu o miscare brusca ridicati foaia si o puneti pe fundul tavii ptr copt.

Foile se coc pe fundul tavii in cuptorul preincalzit la 180 grade  pe un raft mai sus la cuptor cu gaz, mai la mijloc la cuptor electric.

Foile coapte! Se suprapun doar dupa ce sunt reci. Aveti grija! Grija mai ales ca aveti cacao in compozitie sa nu le ardeti! Cand scoateti foaia din cuptor, treceti cu un cutit mare pe sub hartie si lasati sa alunece foaia pe o plansa!

img_1689 img_1690

Ultima foaie coapta asta va fi mai subtire! Racita si faramitata in robot!

img_1713

Cand foile sunt reci, se scoate crema din frigider, se amesteca cu lingura cat sa fie tartinabila. Se imparte dupa cum faceti foile mici sau mari. In 8 parti daca faceti foi mici, sau in 4 parti daca faceti foi mari. Se umplu foile: dam hartia jos si prima foaie o punem exact asa cum am scos`o din cuptor adica pe fata, punem crema, urmatoarele foi la umplut se pun pe dos si se apasa usor cu mana peste fiecare foaie, crema , foaie si tot asa.Ultimul rand de sus va fi crema peste care vom pune foaia ultima coapta racita si faramitata in robotul de bucatarie!

img_1720

img_1746

 

Punem in frigider ptr minim 6  ore! Eu am lasat pana a doua zi dimineata!

Serviti Marlenka la temperatura camerei!

Marlenka se topeste in gura!

img_1751

Spor la preparat Marlenka!

 

 

2 comentarii (+add yours?)

  1. Rodica
    Noi 06, 2016 @ 16:31:05

    Ai retete bune
    Mi.au placut cum sant explicate
    RodicaREItalia

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: