Prajitura frageda cu mere

 

dsc01010

O prajitura clasica pe gustul tuturor!

Aluatul foarte fraged! Acest aluat se poate folosi la prajitura cu mere sau alte umpluturi! 

Ingrediente

Cantitati atat aluat cat si umplutura ptr o tava:40/26 cm

500 gr faina alba

100 gr zahar

2 linguri pline cu varf cu smantana groasa

250 gr unt gras rece din frigider taiat cubulete

1 ou intreg

un varf cutit de sare

1 plic de praf de copt

vanilie

coaja rasa de lamaie

1 varf  lingurita turmeric

2 linguri gris granulatie mare ptr pus in tava sub stratul de mere si deasupra lor

Umplutura

3 kg mere, scortisoara si zahar tos dupa gust, 2-3 linguri gris ganulatie mare.

Merele se dau pe razatorul mare, se adauga zahar si scortioara si se lasa la odihna aprox 15 minute. Se storc de zeama si se pun in tava.

Mod de preparare

Faina, praful ce copt si turmericul se pun in bolul de la robot si amesteca bine. Se adauga untul taiat cubulete si in repartizam usor cu mana in toata faina, apoi adaugam celelalte ingrediente si pornim robotul pe functia pulse de cateva ori pana ce se face aluatul nisipos si incepe sa se adune.

Aluatul!

IMG_7982

Punem aluatul pe plansa de lucru si il framantam usor.

IMG_7989

Formam o bila si o impartim in doua.

IMG_7995

Infainam plansa de lucru si facem prima foaie. Intindem foaia mai mare sa imbrace marginile tavii pe interior. presuram 1 lingura de gris peste foaie si punem merele stoarse, Peste merele stoarse, presuram iarasi 1 lingura de gris si punem foaia a doua. Dupa ce am pus cea de a doua foaie, taiem surplusul de aluat si presam marginile cu o fruculita. Daca intindeti foile subtiri asa cum am intins eu o sa va ramana o bila mai mica de aluat. Aluatul ramas nu se arunca ci se pune infainat intr`o punga de nylon si se pastreaza in congelator se va folosi altadata (la doua ture de prajitura veti avea aluat ramas ptr o tarta mai mica fara grilaj sau cea de `a doua foaie deasupra)! 

IMG_7999

Intepam toata suprafata tavii cu o furculita, ungem cu galbenus si presaram zahar deasupra. Punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade aprox 35 minute.

IMG_8010

Se vede cand este coapta si pe margine si deasupra.

IMG_8036

Se portioneaza rece! Se topeste in gura!

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: