Prajitura este facuta dupa reteta ”Tort de alune”postata de Adriana aici modificata de mine
Sectiunea imediat dupa glazurare! Gustul nucilor, al ciocolatei fac aceasta prajiturica divina!
Ingrediente
folosite de mine:
Indulcitori la alegere unul dintre cei enumerati mai jos
*****zahar de mesteacan 60 gr
*****zahar de cocos 100 gr
200gr nuci macinate
150 ml ulei
3 oua intregi
60 gr ciocolata neagra 74% cacao tocata marunt
200 ml kefir
1 varf cutit sare
70gr faina integrala de grau
70 gr tarate de ovaz rasnita
1 plic bicarbonat de amoniu
Am copt in tava lungime=30cm latime=20cm
Modul de preparare:
Am batut ouale intregi cu indulcitorul, apoi am adaugat kefirul si uleiul, am mixat putin pana la omogenizare, apoi am adaugat nuca macinata+taratea+faina integrala+ciocolata maruntita+bicarbonatul de amoniu pe care le`am imbinat toate intr`un bol separat si am turnat totul in bolul cu ouale batute cu idulcitorul, kefirul si uleiul. Am pus la copt pe 180 grade ptr 35 minute. Proba cu scobitoarea.
coapta
Am lasat sa se raceasca, apoi am taiat 15 patratele si le`am glazurat.
Glazura:
100gr cioco neagra 74% cacao
200 ml smantana ptr frisca 30%
Incalzim smantana cu ciocolata si amestecam pana se topeste toata ciocolata si racim amestecand, apoi turnam cu lingura peste patratelele de prajitura, decoram cu migdale/nuci ce avem la indemana. Un gust perfect.
Mariana Badea
ian. 10, 2016 @ 21:57:21
Delicioasa!
ApreciazăApreciază
cerulina
ian. 14, 2016 @ 15:44:57
Multumesc!
ApreciazăApreciază