Orez brun cu legume si alge marine F1

 

img_3041-small copy

Ingrediente ptr  tigaie:

praz

ridichi daikon

ardei kapia copt sau crud

sos de soya

sos de peste  (cativa stropi)

morcov crud

chilli

alge deshidratate (care se pun in apa rece 1/2 h sa se improspateze)

ceapa verde ptr decor

putin ulei de masline ptr uns legumele

 

 

 

Mod de preparare  legume:

Ridichile si fenelul, le`am  perpelit   impreuna la foc iute, apoi stins cu sos de soya si se scot din tigaie si se tin la cald . Prazul, se perpeleste singur in tigaie, se adauga un strop de apa pina se inmoaie, apoi se adauga algele si dupa 3-4 min sos de soya, sosul de peste, chilli si ardeiul kapia (eu am pus copt) iar cand este gata totul , se lasa putin la odihna si se adauga morcovul crud in suvite subtiri taiat cu ustensila de curatat legumele.

Mod de preparare orez

IMG_3032 (Small)

1 masura orez+3 masuri de apa, putina sare

Se pune  orezul intr`o cratita antiaderenta, se toarna apa masurata peste, se condimenteaza cu putin turmeric si curry si se fierbe cam 15 minute apoi se opreste focul si sE acopera cratita si se lasa sa se umfle inca vreo 15 minute. Se portioneaza in farfurie si se pune deasupra sos de rosii, iar imprejurul lui se pun deoparte ridichile si fenelul, iar de cealalta parte algele si legumele ( sosul de rosii este facut de mine, rosii fara piele prajite cu usturoi si ierburi) .

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: