Rulada din carne macinata umpluta cu frunze de telina si cascaval

IMG_2388

O rulada foarte gustoasa care se poate servi atat calda alaturi de o garnitura, cat si rece ca aperitiv!

Ingrediente

(10 portii servite cate 2 felii la portie alaturi de o garnitura)

1kg carne macinata de porc sau combinata cu vita

2 maini bune frunze de telina tocata

2 oua

4-5 linguri pesmet

sare,piper, usturoi zdrobit, boia de ardei dulce sau picanta cantitatile se ajusteaza dupa gust

1 bucata cca 250 gr cascaval care se taie odata in jumatate apoi fiecare jumatate in doua sa obtinem bucatile din imaginea de mai jos

susan

cateva linguri de ulei

Mod de preparare

Condimentam carnea, adaugam ouale si pesmetul omogenizam bine, impartim cantitatea de carne in doua parti egale. 

Intindem doua bucati de folie alimentara pe masa cca 35 cm lungime si asezam o parte din carne si o intindem pe lungimea foliei, punem bucatile de cascaval in capatul bucatii intinse, frunzele de telina tocate si rulam cat mai strans ajutandu`ne de folie.(folia ramane in exterior). Folia trebuie sa fie mai lunga decat compozitia intinsa pe folie sa putem strange capetii.

IMG_2315

Dupa ce am rulat, incepem dintr`un capat si rasucim capatul foliei si il inodam. Procedam la fel cu celalat capat cat mai strans.

IMG_2318

Gata rulate si inodati capetii. Trebuie sa obtinem un rulou ferm.  Lungimea unui rulou potrivit ar fi sa fie rulat crud cam 24 cm. Intepam cu o frigaruie sau cu o scobitoare rulourile pe toate partile.

IMG_2322

Punem un vas mai incapator pe foc cu apa, aducem apa la fierbere si punem rulourile in vas si le lasam sa fiarba in clocote mici cat sa fie foarte ferma compozitia. Intoarcem rulourile pe ambele parti (nu dureaza mult operatiunea fierbere). Se pot fierbe si in tifon pus dublu dar dezavantajul tifonului fata de folia alimentara este ca se pierd aromele in apa.

IMG_2325

Probam rulourile daca sunt ferme,  luam folia jos, punem hartie de copt intr`o tava mai mica, stropim rulourile cu putin ulei, punem susan doar pe partea de deasupra si laterale (dedesubt se arde susanul si va avea gust amarui. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si lasam ruladele in cuptor pana ce se rumenesc.

IMG_2331

Gata rumenite. Se scot din tava pe un platou. Se portioneaza calde nu fierbinti ptr a nu curge cascavalul. 

IMG_2357

Servim!

IMG_2405

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: