Zacusca de fasole uscata

 

 

20150916_163535

Ingrediente

2 kg fasole boabe mari cantarita (neinmuiata)
2,5 kg ardei rosu kapia cantarit copt si curatat
2 kg ceapa
2,5 l ulei
750 ml pasta de rosii groasa
condimente dupa gust (sare, piper, foi de dafin)

10 pastile aspirina netamponata facuta pulbere
*****O oala mare

***** lingura de lemn

***** spatula de silicon

Mod de preparare

Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat, apoi se fierbe si se face pasta.

Gata fiarta.

IMG_6860

Este o fasole carnoasa dar are coaja mai dura putin si atunci preferabil prin robot sa fie pasata. Se paseaza calda!

In robot se pune pana la jumatatea vasului boabe fierte de fasole si se adauga putina apa atat cat sa o invarta robotul bine si usor. Nu va temeti! Procedati asa la fiecare tura de pasat punant cate putina apa (cam 100 ml) sa se paseze si coaja.

IMG_6879

Pregatim focul!

20150916_124345

Intr`o oala mare, se pune ceapa maruntita cu 1 mana de sare neiodata  si uleiul la calit la foc mic pana ceapa se inmoaie si isi schimba putin culoarea. Se adauga peste ceapa ardeiul kapia tocat dar nu foarte marunt, piperul si foile de dafin. Se amesteca in oala pana ce uleiul sta la suprafata.

20150916_135639

Se adauga pasta de rosii si fasolea pasta.

20150916_140950
 Se amesteca  usor in oala pana ce incorporam toata pasta de fasole. Se lasa la foc mai mic dar sa bolboroseasca zacusca si se amesteca des in oala se lasa pana ce iasa uleiul deasupra si este groasa tare.

Dupa amestecarea in oala cu lingura mare, cu o spatula de silicon, se curata marginile oalei ptr ca altfel se usuca ce este pe marginea oalei.

20150916_162407

Gata groasa!Nu va speriati ca vedeti atata ulei nu va fi unsuroasa deloc! 

IMG_7212

Se potriveste de sare, piper. Cand este gata, se pun cele 10 pastile de aspirina netamponata facuta pulbere la sfarsit dupa ce ati luat oala dupa foc si se amesteca bine in oala.  Se pune fierbinte in borcanele infierbantate in cuptor, se pun
capacele, apoi punem in plapuma acoperite bine
(borcanele se pun intr`o tava ). Se pun in camara dupa ce sunt racite. 

Degustam!
20150916_163322 20150916_163535

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: