Biscuit&choco cake

IMG_9266

IMG_9208

Un desert foarte ciocolatos, un gust divin!

Ingrediente

600gr biscuiti petit beurre

1 cutie 400gr lapte condensat

200 gr ciocolata neagra 70% cacao

2 linguri cacao neagra

125 gr unt 82% grasime

200-250-300 ml lapte rece (depinde foarte mult de ciocolata , cacaua si biscuitii folositi ) 

esenta de rom (dupa gust)

stafide 1oogr

merisoare 100 gr 

rahat cateva bucatele

fulgi de cocos ptr decor

1 tava ptr cozonac tapetata cu folie alimentara

Glazura de ciocolata

200 gr ciocolata neagra

125 gr unt 82% grasime

2 linguri de ulei

putin lapte cat sa iasa o glazura mai groasa dar curgatoare

Mod de preparare glazura

Se rupe ciocolata, se pune intr`un bol, adaugam untul la temperatura camerei. Punem bolul la microunde sau deasupra unui vas cu apa fierbinte si lasam sa se incalzeasca sa se topeasca ciocolata. In compozitia calda se pune uleiul si lapte cat sa iasa o glazura mai groasa dar curgatoare. Se amesteca sa se raceasca putin, apoi se foloseste.

Mod de preparare prajitura

Biscuitii se maruntesc.

IMG_9166

Ciocolata, untul, cacaua, laptele condensat, 150 ml lapte rece se pun intr`un vas pe foc sa se incalzeasca bine, amestecand pana ce obtinem o crema asa mai groasa dar curgatoare.

IMG_9185

In bolul cu biscuiti maruntiti, punem stafidele, esenta de rom si turnam compozitia calda peste biscuiti si amestecam bine, apoi mai turnam din laptele rece ramas pana ce obtinem o compozitie  pe care o putem modela, care sta in lingura bine nu una curgatoare.

In tava tapetata cu folie alimentara, punem un strat din compozitia cu biscuiti, apasam cu dosul lingurii in tava peste compozitie, adaugam merisoarele si rahatul cubulete si punem peste ele compozitia ramasa in bol. Punem o folie deasupra, apasam cu simt deasupra compozitiei in tava sa nu fie goluri de aer, aranjam marginile tavii cu folia si punem tava in frigider pana ce se intareste bine.

IMG_9195

Cand este intarita prajitura, desfacem folia alimentara, intoarcem prajitura din tava pe un platou, marginile prajiturii le tapetam cu fulgi de cocos, iar dasupra punem cateva linguri din glazura si o intindem repede cu lingura. Punem prajitura in frigider ptr 5-7 minute. Scoatem prajitura din frigider, si cantitatea ramasa de glazura, o punem intr`o punga de plastic recomandata cea pentru congelator, strangem usor de punga sa avem glazura intr`un colt al pungii, apoi intepam cu o scobitoare varful pungii si ne miscam repede facand firisoare deasupra si in cadere pe marginile prajiturii.

IMG_9197 IMG_9208 IMG_9213 

Se pune gata glazurata putin in frigider, apoi dupa ce este intarita glazura, se poate acoperi cu folie alimentara!

Se serveste la temperatura camerei!

*******  Conteaza atat ca gust cat si textura: ciocolata, cacaua, unt de care puneti! Ma refer sa folositi ciocolata neagra si cacaua neagra iar untul sa fie gras!

****  Cantitatea de lapte difera in functie de cele folosite enumerate mai sus!

5 comentarii (+add yours?)

  1. ginasicoe80
    Oct 04, 2015 @ 20:17:30

    O minunatie de prajitura!!!❤

    Răspunde

  2. Anonim
    Oct 04, 2015 @ 11:07:45

    Mi se pare un delicious f f bun !!!

    Răspunde

  3. Anonim
    Oct 04, 2015 @ 10:07:34

    Simplu,usor si sunt sigura :DELICIOASA! :*

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: