Gogosari marinati in sos de rosii cu usturoi

IMG_7845

IMG_7853

Ingrediente

****cana folosita  masoara 250ml

 gogosari 1,700kg pana la 2 kg  cantariti gata curatati

1 cana ulei

1 50 gr zahar tos

1 cana otet din vin 9 grade

3 linguri mari de supa  cu sare mare neiodata

800 gr pasta groasa de rosii fara amidon

5-6 foi de dafin

1,1/4 lingurita piper negru macinat

1 lingura cimbru

10 catei mari de usturoi taiati felii

Mod de preparare

Intr`o oala incapatoare si mai inalta, se pun toate ingredientele de mai sus exceptie gogosarii si usturoiul.

 

Se lasa sa clocoteasca ingredientele din oala sa fie un sos gros. Sosul oblogatoriu trebuie sa fie gros, pentru ca gogosarii vor lasa zeama.

IMG_7797

 Se pun gogosarii spalati si taiati felii potrivite. Amestecam usor in oala si lasam la foc pana ce gogosarii sunt cuprinsi de sucul din oala. Lasam sa clocoteasca  in clocote mici si probam gogosarii  care trebuie sa fie elastici dar nu moi.

IMG_7806

Daca gogosarii sunt elastici, adaugam usturoiul feliat, lasam 2-3 clocote si oprim focul. Punem cu lingura gogosarii in borcane fierbinti. In fiecare borcan punem 3/4 dar apasat usor cu lingura in borcan, apoi cand am terminat de pus gogosarii  in borcane, amestecam sosul din oala si punem cu un polonic sos peste gogosari in borcane .

20150922_092712

20150922_091616

20150922_092931

Punem capacele la borcane si fiecare borcan il intoarcem pret de cateva secunde cu fundul in sus ptr  ca sosul sa ajunga in tot borcanul, apoi punem borcanele in pozitia normala intr`o tava si le punem in plapuma unde le lasam pana la racirea completa. Sosul este foarte bun iar daca va ramane, puneti`l intr`un borcan si il veti folosi la chiftelute marinate sau la orice alt preparat care se poate servi cu sos!

20150923_132258

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: