Galusti cehesti din paine si sunca

3

 

Ingrediente:

2 felii de paine neagra 

2 felii de paine semi sau alba

150 ml lapte rece

2 galbenusuri

2 albusuri

aprox 150 gr sunca afumata sau bacon

sare

piper

1 ceapa

maghiran

un cub mic de unt

frunze de patrunjel

2 linguri gris

 

Mod de preparare:

Painea se taie cubulete cu o zi inainte si se lasa la uscat.

IMG_5589

 

Ceapa, sunca/bacon taiem marunt.

 

IMG_5600

 

Intr`o tigaie, punem putin unt si prajim cubuletele de paine, apoi le punem intr`un castron.

Dupa ce am scos cubuletele din tigaie, punem sunca la prajit.

IMG_5605

 

Scoatem sunca prajita si o punem intr`un bol.

In grasimea lasata de sunca, punem ceapa cu jumatate de pahar de apa sa se inabuseasca bine. Dupa ce a scazut apa si ceapa este calita, o scoatem din tigaie.

 

IMG_5607

 

Peste cubuletele de paine racite, adaugam ceapa, sunca, patrunjelul, piper, maghiran, 2 galbenusuri si laptele. Amestecam bine si lasam sa traga tot laptele si sa se inmoaie putin painea.

IMG_5634

Amestecat totul si painica putin inmuiata.

IMG_5646

 

Adaugam cele 2 linguri de gris, albusuri batute spuma cu furculita si sare, apoi amestecam usor.

IMG_5651

 

Impartim compozitia in doua si pregatim doua bucati de folie transparenta sau doua bucati de tifon pus dublu si facem doua suluri bine stranse la capeti. Daca punem in folie transparenta, dupa ce am strans si inodat bine capetii, intepam din loc in loc folia. Punem la fiert pentru 20-25 minute in apa clocotita, micsorand flacara in asa fel incat sa fiarba rulourile in clocote mici.

Gata pregatite de pus la fiert.

 

IMG_5661

 

Dupa ce sunt fierte, le scoatem din apa, le lasam putin, desfacem cu grija folia si cu un cutit bine ascutit taiem felii cam de un deget grosime.

 

IMG_5669

 

Se pot servi  simple stropite cu unt si smantana, sau garnitura la diferite tocanite.

 

1 comentariu (+add yours?)

  1. Trackback: Sos din carne de vita si legume | cerulina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: