Muhallebili kadayif

IMG_4431

Un desert turcesc nelipsit in Ramadan!

Ingrediente

IMG_4268

(in imagini se prezinta o parte dintre  ele)

450gr taitei proaspeti ptr kadayif

200gr unt gras

1,300 l lapte

300 ml smantana dulce ptr frisca

extract sau esenta de vanilie

1 cana si treisferturi zahar tos

1oo gr nuca de cocos razuita

treisferturi cana alune sau nuci  prajite pisate grosier

4 linguri cu varf de faina alba

4 linguri cu varf amidon 3 albusuri 

Mod de preparare

(cana folosita este cea din imaginea de la ingrediente) Taiteii proaspeti pastrati in congelator, se lasa sa se dezghete

putin.

 IMG_4235

Taiem bucata de taitei pe  lungimea ei, apoi pe latime taiem bucati cam de un deget grosimea, apoi ii desfacem cu

mana sa fie pufosi.

Taiteii taiati!

 

IMG_4254

 

Untul il taiem bucatele si il punem la topit. Cand untul este topit, adaugam taiteii 

IMG_4280

Amestecam in ei sa se prajeasca. Cand arata asa taiteii in wok/tigaie, adaugam nuca de cocos si alunele/ nucile. Amestecam in tigaie pana ce continutul se rumeneste (grija se ard usor).   IMG_4284

Cand sunt rumeni, adaugam treisferturi de cana de zahar si amestecam usor pana ce capata o culoare aramie. Oprim focul, continuam sa amestecam sau golim in alt vas taiteii. IMG_4300

Crema

1 l lapte se pune intr`un vas antiaderent la foc. Faina si amidonul, se dizolva in 300 ml lapte rece si smantana dulce, se omogenizeaza bine, apoi se adauga in laptele fierbinte, trecut prin sita sa nu scape cocolosi. Se amesteca pana ce se ingroasa crema. Cand este ingrosata crema, se adauga vanilia si se amesteca. Batem spuma tare cele 3 albusuri cu 1 cana de zahar si adaugam in crema fierbinte, amestecand cu telul para de jos in sus in asa fel sa ramana pufoasa crema.

 

IMG_4303 

Mod de asamblare

Pe fundul unui vas se pune un rand de taitei din tigaie si se apasa usor cu o spatula. Se pune crema, apoi se acopera cu taitei. Se apasa deasupra taiteilor sa se formeze un strat compact. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se pune folie alimentara si se pune vasul in frigider ptr minim 3 ore dar, daca sta mai mult la rece se va portiona mult mai usor(stratul de crema este generos). Se pot folosi mai putini taitei dar noua asa ne plac sa fie mai gros stratul de taitei ptr ca sunt buni!

 

 

IMG_4330

Dupa ce a stat suficient in frigider, se portioneaza in patrate sau asa cum am portionat eu. Se serveste simplu, sau asa cu putin iaurt gras sau kaimak si rodie. IMG_4446

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: