Tort de clatite si rulouri cu vanilie

11291982_546626282142419_1742184085_n

Se pot servi simple sau alaturi de: frisca batuta, crema de ciocolata/vanilie/inghetata sau un sos de fructe!

Eu am copt clatitele intr`o tigaie cu diametrul de 32cm. Inaltimea tortului depinde de tigaia in care coaceti clatitele. Din aceiasi compozitie, puteti alege sa faceti tort sau rulouri.

Ingrediente

(15 clatite sau 15 rulouri)

10 oua

16 linguri zahar tos

vanilie

200gr unt topit

5 linguri cu varf de faina

450 ml lapte rece

sare cat se ia intre cele 3 degete

1 lingurita turmeric (optional)

ulei sau unt topit ptr uns tigaia

zahar pudra vanilat cca 100gr

Mod de preparare

Separam ouale si batem albusurile spuma tare cu zaharul si sarea, apoi adaugam galbenusurile, mixam, adaugam faina combinata cu turmericul daca il folosim, mixam, adaugam laptele, mixam,adaugam untul topit si vanilia, mixam. Trebuie sa obtinem o compozitie spumoasa care se va lasa pana terminam de copt clatitele dar este foarte important sa o facem spumoasa. Se amesteca in compozitie inainte de a pune fiecare clatita in tigaie la copt.

Compozitia inainte de a coace clatitele.

IMG_3065

Punem tigaia la incins, o ungem cu ulei sau unt topit si punem un polonic din compozitie in tigaie si coacem clatita doar pe o parte. Daca dorim sa facem rulou, presaram zahar pudra vanilat peste clatita in tigaie.

IMG_3081

Dupa ce am presarat zaharul pudra peste clatita o rulam repede si o punem pe o farfurie.

IMG_3080

Rulourile.

IMG_3087

Daca nu dorim rulouri, procedam la fel ca in prima faza ptr rulouri dar nu presaram zaharul pudra in tigaie. Scoatem clatita din tigaie pe o farfurie intinsa, exact in pozitia in care a fost in tigaie (cu partea nerumenita in sus) si presaram zaharul pudra peste ea. Urmatoarele clatite coapte, se pun una peste alta cu partea nerumenita in sus, presarand zahar pudra peste fiecare clatita pe partea nerumenita pana la ultima clatita cu care vom acoperi tortul si o vom pune cu partea coapta in exterior.

********   Daca aveti o tigaie cu pereti mai inalti sau intampinati greutati la scoaterea clatitei din tigaie, procedati asa: Cu o spatula pliem in tigaie clatita cam de treisferturi si o scoatem cu spatula si  o aranjam repede cu grija pe farfuria intinsa.

IMG_3106

Ultima clatita o vom pune cu partea rumenita deasupra.

IMG_3109

Servim caldut! Zaharul pudra vanilat va forma un sirop gros care va lipi clatitele intre ele si vor ramane asa cum se vad in imagine.

20150602_152546

11334373_546626185475762_874525757_n 11354790_546626155475765_1067496365_n

11291982_546626278809086_1633092003_n

Sectiune rulou.

20150602_152846

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: