Inghetata asortata cu ouale preparate termic

IMG_2646

Inghetata asortata:

Fructe de padure =prima sus
Vanilie, coaja de lamaie si turmeric= sub cea de fructe de padure
Nesscafe = stanga cupei
Ciocolata neagra cu rom si fulgi de ciocolata = mijloc cupa partea de jos
Caramel, fulgi de ciocolata si nuci prajite = dreapta cupei
Topping= ciocolata si sirop de mac salbatic

Delicioase si cremoase!

Voi scrie mai jos la fiecare inghetata reteta separat!

Inghetata de fructe de padure

(am folosit doar albusurile)

Reteta este deja postata  categoria cu albusul preparate termic!

Aici: https://cerulina.wordpress.com/2015/05/09/3871inghetata-cu-albusul-preparat-termic/

Inghetata de vanilie, coaja de lamaie si turmeric

Ingrediente

(cana masoara 250ml)

4 oua intregi

1 cana zahar

1/2 cana apa

1 lingura mare de supa plina cu coaja rasa de lamaie pusa in sirop de zahar (eu pastrez coaja de lamaie rasa in zahar)

1 lingurita turmeric

1 sau 1,1/2 esenta de vanilie

500 ml frisca

Mod de preparare sirop

Ptr siropul de zahar, modul de preparare este scris pas cu pas aici: 

https://cerulina.wordpress.com/2015/04/22/mini-mallomars/

Folositi cantitatile scrise in retetele de inghetata zahar/apa  si orientare spre modul de preparare al siropului pe linkul de mai sus!

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri! Galbenusurile le amestecam cu vanilia, coaja rasa de lamaie si turmericul.

Cantitatea de zahar din reteta se pune intr`o cratita cu o jumatate de masura de apa (masura cu care ati masurat zaharul) si se fierbe un sirop gros care se adauga fierbinte treptat in fir in albusurile batute zapada simple fara zahar. Cand ati incorporat tot siropul fierbinte, adaugati la spuma galbenusurile  in fir subtire cu mixerul pe turatia maxima si mixati pana cand spuma ajunge la temperatura camerei. In spuma racita se adauga frisca batuta puf, si mixati pana obtinem o compozitie cremoasa. Se pune compozitia in recipiente si se depoziteaza in congelator.

Inghetata de nesscafe

(am folosit doar albusurile)

4 albusuri

1 cana zahar

1/2 cana apa

500ml frisca 

9 plicuri nesscafe (1,8gr / plic)

Mod de preparare sirop

Ptr siropul de zahar, modul de preparare este scris pas cu pas aici: 

https://cerulina.wordpress.com/2015/04/22/mini-mallomars/

Folositi cantitatile scrise in retetele de inghetata zahar/apa  si orientare spre modul de preparare al siropului pe linkul de mai sus!

Mod de preparare

Cantitatea de zahar din reteta se pune intr`o cratita cu o jumatate de masura de apa (masura cu care ati masurat zaharul) si se fierbe un sirop gros care se adauga fierbinte treptat in fir in albusurile batute zapada simple fara zahar,se mixeaza pana la racirea spumei,se adauga  plicurile de nesscafe, se mixeaza pana se obtine o spuma tare, apoi se imbina cu frisca batuta puf.
Spuma rezultata trebuie sa stea tzepana inainte de a fi incorporata frisca batuta puf. Se pune compozitia in recipiente si se depoziteaza in congelator.

Inghetata caramel si nuci prajite

(cana masoara 250 ml)

4 oua

1 cana si jumatate zahar

3-4 linguri apa

250 gr samburi de nuca prajita in tigaie fara ulei

500 ml frisca

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri!

Impartim cantitatea de zahar in doua parti egale!

Cele 4 albusuri le batem teapan cu 1/3 cana de zahar. Cand incepem sa batem spuma de albusuri punem deja pe foc cealalta 1/3 cana de zahar cu vreo 3-4 linguri de apa sa se topeasca si sa se caramelizeze zaharul.

Sa faceti o spuma finala tare si reusita trebuie sa puneti mixerul pe turbo si sa turnati incet din zaharul caramelizat cu pauze. Cand ati terminat de incorporat caramelul, adaugati galbenusurile batute cu o furculita in fir, cu mixerul pe turbo (spuma se infierbanta si riscul este sa sa faca mata si cu buburuze). Spuma in final trebuie sa ramana asa lucioasa si tare.

Cand spuma caramelizata a ajuns la temperatura camerei, se adauga frisca batuta puf si se mixeaza pana la incorporarea ei completa. Adaugam nucile prajite si usor zdrobite, amestecam cu o spatula ptr incorporarea lor, punem compozitia in recipiente si depozitam in congelator.

Inghetata de ciocolata  neagra cu rom si fulgi de ciocolata

Ingrediente

(cana masoara 250ml)

4 oua intregi

1 cana zahar

1/2 cana apa

300 gr ciocolata neagra

2 linguri cacao

150 ml smantana ptr frisca

2 fiole esenta rom

100 gr fulgi de ciocolata

500 ml frisca

Mod de preparare sirop

Ptr siropul de zahar, modul de preparare este scris pas cu pas aici: 

https://cerulina.wordpress.com/2015/04/22/mini-mallomars/

Folositi cantitatile scrise in retetele de inghetata zahar/apa  si orientare spre modul de preparare al siropului pe linkul de mai sus!

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri!

Ciocolata se rupe bucati, se pune intr`un vas impreuna cu 150 ml smantana ptr frisca si cacaua, se incalzesc sa se topeasca ciocolata. Se amesteca si trebuie sa fie groasa la temperatura camerei.

IMG_2614

Cantitatea de zahar din reteta se pune intr`o cratita cu o jumatate de masura de apa (masura cu care ati masurat zaharul) si se fierbe un sirop gros care se adauga fierbinte treptat in fir in albusurile batute zapada simple fara zahar. Dupa ce am incorporat siropul in spuma, adaugam in fir galbenusurile in spuma fierbinte, se mixeaza pana  se obtine o spuma tare si ajunge la temperatura camerei.
 Se transfera spuma intr`un vas mai mare, se  adauga frisca batuta si ciocolata topita si racita la temperatura camerei, se mixeaza pana ce ajunge la o consistenta cremoasa groasa.
IMG_2622
Se adauga fulgii de ciocolata si esenta de rom si cu o spatula sau un tel para incorporam fulgii in compozitie.
IMG_2629
 Se pune compozitia in recipiente si se depoziteaza in congelator. Cand o sa fie inghetata va fi inchisa la culoare exact cum arata in cupa!
IMG_2646 IMG_2672
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: