Escalop de porc in sos picant zingara

IMG_2397

Delicios!

 Va prezint ”Escalop de porc in sos picant zingara” asa cum l`am preparat eu dupa gusturile noastre!

Ingrediente

Escalop/Escallope termen originar din Franta= felii subtiri de carne,subtiate cu ciocanul de batut snitele sau cu dosul unui cutit.

6 felii cotlet de porc fara os  

6 ciuperci mari

200 gr bacon afumat (pregatit si afumat de noi in iarna)

100ml vin rosu

600 ml apa sau supa de carne

1 conserva rosii

1 cub de unt

putin ulei

Condimente

(cantitatile dupa gustul vostru)

4 piperuri

foaie de dafin

turmeric

cimbru

chili

ulei cu chili

chimen

sare dupa gust

1 lingura zahar

2 lingurite boia de ardei dulce

1 lingura de faina alba

1 ceapa mai mare tocata marunt

3 linguri faina faina alba (ptr feliile de cotlet)

Mod de preparare

Bucatile de cotlet se bat usor cu dosul cutitului, se sareaza putin si se pudreaza cu faina pe ambele parti folosind cele 3 linguri de faina. 

 Ciupercile se fileteaza,baconul, ceapa, se maruntesc.

Intr`o cratita antiaderenta, punem putin ulei si un cub de unt si lasam sa se incalzeasca bine.

 

IMG_2306

 

Adaugam in cratita feliile de cotlet pudrate cu faina.

 

IMG_2312

 

Lasam sa prinda culoare pe ambele parti, apoi scoatem feliile din tigaie.

IMG_2325

 

Dupa ce am scos feliile de carne din cratita, punem baconul la prajit.

IMG_2328

 

Baconul prajit il scoatem din cratita.

IMG_2335

 

Dupa ce am scos baconul, punem ciupercile in cratita.

IMG_2346

 

Cand ciupercile arata asa, le mai lasam putin sa scada toata apa care o lasa ele apoi le scoatem din cratita.

IMG_2353

 

Dupa ce am scos ciupercile, in grasimea ramasa in tigaie, punem ceapa si adaugam putina apa si amestecam in ea pana ceapa se inmoaie bine si are o culoare aurie (daca mai este nevoie de apa se mai pune cate putin in ceapa).

IMG_2357

Dupa ce a scazut apa si ceapa este moale, se adauga 1 lingura de faina, se da cratita deoparte de foc. 

IMG_2367

 

Se amesteca bine faina cu ceapa.

IMG_2370

 

Se adauga conserva de rosii, se amesteca, apoi se transfera intr`un bol amestecul, se pun 200 ml apa sau supa de carne, se mixeaza cu mixerul vertical.

IMG_2371

 

Amestecul mixat il punem inapoi in cratita si punem cratita pe foc.

IMG_2372

 

Adaugam toate condimentele,uleiul cu chili si vinul.

IMG_2377

 

Adaugam inca 400 ml apa sau supa de carne, ciupercile, baconul prajit, amestecam, punem feliile de carne in cratita exact asa cum le`am pus la prajit.

IMG_2382

 

Punem capacul timp de 30 minute la foc moderat spre mic sa clocoteasca dar clocot mic, amestecam din cand in cand in cratita, apoi aranjam capacul in asa fel ca aburul  sa iasa afara si lasam sosul sa scada, amestecand in el dar avand grija la bucatile de carne sa nu le strivim. 

IMG_2384

Servim alaturi o garnitura preferata!

Eu am ales orez basmati si salata de varza dulce cu marar verde!

IMG_2391

 

 

IMG_2432

IMG_2414

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: