Inghetata cu albusul preparat termic

IMG_1953

20150508_202010

Ptr siropul de zahar, modul de preparare este scris pas cu pas aici: 

https://cerulina.wordpress.com/2015/04/22/mini-mallomars/

Folositi cantitatile scrise in retetele de inghetata zahar/apa  si orientare spre modul de preparare al siropului pe linkul de mai sus!

Stiu ca multi se feresc de oul crud.   Cine doreste , poate pune albusurile spuma tare pe abur sa fie preparate termic dar…….. cu grija ca se folosesc la inghetata nu la alvita🙂  se amesteca cu telul in ele pana la racire apoi se pun fructele sau ce se doreste si frisca batuta puff.
Sau: Cantitatea de zahar din reteta se pune intr`o cratita cu o jumatate de masura de apa (masura cu care ati masurat zaharul) si se fierbe un sirop gros care se adauga fierbinte treptat in fir in albusurile batute zapada simple fara zahar,se mixeaza pana la racirea spumei,se adauga fructele si se mixeaza pana se obtine o spuma tare, apoi se imbina cu frisca batuta puf.
Spuma rezultata trebuie sa arate asa inainte de a fi incorporata frisca batuta puf.
IMG_1954IMG_1958IMG_1960

Inghetata fructe de padure:

(cana masoara 250 ml)

 1 cana si jumatate de zahar cu 1/2 cana apa se pun intr`o cratita pe foc si se fierbe un sirop gros.

3 albusuri se bat zapada exact atunci cand siropul este aproape gata fiert si se toarna fierbinte in fir subtire peste albusuri mixand continuu. Cand am pus tot siropul, mixam pana spuma se raceste si punem 500gr fructe de padure, mixam pana sta spuma tare ca in imaginea de mai sus. Adaugam in spuma tare 250 frisca batuta puf si amestecam pana la omogenizare pe turatie mica. Compozitia se pune in recipiente la congelator minim 2-2:30 h.

Inghetata dulce de leche cu nuci si crema de ciocolata:

(cana masoara 250ml)

 Dulcele de leche se prepara la MO(cuptor cu microunde)  din laptele condensat la cutie exact ca in reteta prezentata in categoria ”Retete inghetata” (inghetata dulce de leche) atat ca il lasam mai curgator cat sa aibe culoarea caramelului (aveti grija este fierbinte) il turnam in fir subtire in albusurile batute zapada. Adaugam 2 linguri pline crema de ciocolata si mixam pana la racire(temperatura camerei) adaugam 400 ml frisca batuta puf, amestecam la turatie mica, adaugam nucile maruntite (se pot pune si bucatele mici de ciocolata), punem in recipient si punem la congelator.

Inghetata de menta si pandan (cea verde):

(cana masoara 250ml)

Jumatate cana zahar se pune intr`o cratita pe foc cu 1/4 cana apa, se face un sirop gros care se toarna in albusurile batute zapada. Se mixeaza pana la racire, se adauga sirop de menta dupa gust si pasta de pandan, coaja rasa de la o limeta mica si zeama, se mixeaza, apoi se imbina cu 300 ml frisca batuta puf, punem in recipient si apoi in congelator.

IMG_1966 copy

Dupa ce a stat la congelator

IMG_1953

* Albusuri batute ”zapada” sau frisca batuta” puf” (albusurile sau frisca spumate usor sa fie marit volumul si aerat)

Pofta buna! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: