Mini Mallomars

IMG_20150421_183117 IMG_20150421_183249

Delicios! Combinatia perfecta: spuma fructata si ciocolata!

Ingrediente:

Se pot face din aceiasi compozitie atat Maxi Mallomars  cat si Mini Mallomars!

(cana masoara 250ml) 

5 albusuri la temp camerei

sare cat se ia cu 3 degete

1 cana si jumatate zahar tos

1/3 cana apa rece

1 plic de gelatina (10 gr dr Oetker)

50ml apa

1 cana fructe de padure

zeama de la 2 lamaii medii

cca 600-700 gr ciocolata neagra (depinde daca alegeti sa tapetati formele de silicon cu ciocolata sau nu )

3 linguri de ulei

lapte si unt in functie de ce fel de ciocolata aveti ( se pune treptat ptr a obtine o glazura la temp camerei, curgatoare dar groasa). 

70-80 biscuiti fragezi sau oreo

In foto apar doar o parte din biscuiti. Ptr jumatate de portie adica 2 albusuri, 1 cana de zahar, 1/4 cana apa,aprox 300 gr ciocolata in rest raman neschimbate celelalte ingrediente.

IMG_1541

Mod de preparare 

Fructele

Se pun intr`o cratita pe foc cu zeama de lamaie si se scad pe foc putin si se racesc.

Gelatina

Se pune intr`o cana si turnam 50 ml apa rece, lasam sa se hidrateze, apoi punem cana intr`o oala cu apa fierbinte dar nu o fierbem. Cand gelatina este lichida, oprim focul si lasam cana in apa calda pana o folosim.

Siropul de zahar

Zaharul si treisferturi de cana de apa rece, se pun intr`o cratita pe foc si se lasa sa fiarba pana incepe si face balonase in cratita. Cand incepe si face balonase tot mai mari, se introduce coada de la telul para in sirop. In gaurica trebuie sa faca pelicula siropul, iar cand suflati trebuie sa faca balonase.

20150421_101759 copy

IMG_1544

IMG_1545

Siropul se foloseste imediat, ptr ca riscul este sa se zahariseasca. Daca aveti termometru, scapati de facut balonase temperatura trebuie sa atinga 117-118 grade.

Albusurile

Se bat cand siropul incepe sa se ingroase, sa fie gata batute zapada cand siropul este gata de utilizat. Se toarna in fir subtire si se mixeaza la turatie maxima. Dupa ce am terminat de adaugat siropul in spuma, se adauga fructele si se mixeaza pana ce spuma are o consistenta groasa, apoi se adauga gelatina lichida si se continua mixarea pana ce se ajunge la temperatura camerei.

Spuma trebuie sa arate asa

IMG_1485

 

Aranjam biscuitii pe tava, spuma o punem in pos si punem deasupra biscuitilor.

20150420_205349 copy

20150420_205329 copy

Punem la frigider pana a doua zi, apoi glazuram pe un gratar,sub care punem o tava. Asa trebuiesa arate glazura groasa dar curgatoare.Punem la frigider sa se intareasca bine glazura.

IMG_20150422_084754 copy copy

 

Deliciu! Servim! 

In sectiune s`a nimerit un biscuit oreo!

IMG_20150421_183457 IMG_20150421_183544

 

Pofta buna! 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: