Maxi Mallomars

11178544_530504863754561_163188788_n (1)

11180062_530504977087883_392740337_n

Delicios! Combinatia perfecta: spuma fructata si ciocolata!

Ingrediente:

Se pot face din aceiasi compozitie atat Maxi Mallomars  cat si Mini Mallomars!

(cana masoara 250ml) 

5 albusuri la temp camerei

sare cat se ia cu 3 degete

1 cana si jumatate zahar tos

1/3 cana apa rece

1 plic de gelatina (10 gr dr Oetker)

50ml apa

1 cana fructe de padure

zeama de la 2 lamaii medii

cca 600-700 gr ciocolata neagra (depinde daca alegeti sa tapetati formele de silicon cu ciocolata sau nu )

3 linguri de ulei

lapte si unt in functie de ce fel de ciocolata aveti ( se pune treptat ptr a obtine o glazura la temp camerei, curgatoare dar groasa). 

Mod de preparare 

Fructele

Se pun intr`o cratita pe foc cu zeama de lamaie si se scad pe foc putin si se racesc.

Gelatina

Se pune intr`o cana si turnam 50 ml apa rece, lasam sa se hidrateze, apoi punem cana intr`o oala cu apa fierbinte dar nu o fierbem. Cand gelatina este lichida, oprim focul si lasam cana in apa calda pana o folosim.

Siropul de zahar

Zaharul si treisferturi de cana de apa rece, se pun intr`o cratita pe foc si se lasa sa fiarba pana incepe si face balonase in cratita. Cand incepe si face balonase tot mai mari, se introduce coada de la telul para in sirop. In gaurica trebuie sa faca pelicula siropul, iar cand suflati trebuie sa faca balonase.

20150421_101759 copy

IMG_1544

IMG_1545

Siropul se foloseste imediat, ptr ca riscul este sa se zahariseasca. Daca aveti termometru, scapati de facut balonase temperatura trebuie sa atinga 117-118 grade.

Albusurile

Se bat cand siropul incepe sa se ingroase, sa fie gata batute zapada cand siropul este gata de utilizat. Se toarna in fir subtire si se mixeaza la turatie maxima. Dupa ce am terminat de adaugat siropul in spuma, se adauga fructele si se mixeaza pana ce spuma are o consistenta groasa, apoi se adauga gelatina lichida si se continua mixarea pana ce se ajunge la temperatura camerei.

Spuma trebuie sa arate asa

IMG_1485

Acum ptr fiecare in parte si vom incepe cu:

Maxi Mallomars in formele netapetate cu ciocolata.

Eu, am turnat compozitia direct in formele de silicon netapetate.Formele sunt cele mari de 9cm.

IMG_1493 copy

A doua zi am pus un strat de ciocolata deasupra sa acopere spuma, am pus in frigider sa se intareasca, apoi cu un spaclu mic ud, am indepartat  peretii formei si am intors forma. Cateva le`am lasat fara ciocolata deasupra formelor de ex cele din poza cu sectiunea.

11164086_530505007087880_572637283_n (1) copy copy

Apoi am glazurat cu ciocolata si am pus in frigider.

11164212_530504877087893_1262899476_n 11165856_530504880421226_1758549464_n 11166066_530504840421230_249231140_n

11180062_530504977087883_392740337_n

Daca se doreste a tapeta formele, la fiecare 100 gr ciocolata, se adauga 2 lingurite de lapte, 1 lingurita unt la temp camerei si 2 lingurite ulei. Toate se topesc intr`un vas pus deasupra altui vas cu apa fierbinte. Se mentine ciocolata calduta pana terminam de tapetat toate formele. Ciocolata ptr tapetat trebuie sa aibe o consistenta mai tare cand se intareste, fata de glazura de ciocolata in cazul formelor netapetate Daca tapetam formele nu mai glazuram. Respectati cantitatea scrisa.

Tapetam formele cu ciocolata 

Cam asa trebuie sa fie stratul. Tapetam si punem formele in frigider sa se intareasca bine ciocolata.

IMG_20150422_152317

Punem compozitia in forma, ciocolata deasupra si nivelam repede.

IMG_20150422_152147 copy

Punem la frigider pana a doua zi.

Indepartam cu grija peretii formei si scoatem mallomars`ul din forma.

IMG_1597 copy

Pofta buna! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: