Paste cu legume si fructe de mare (Fusion food Ital&Asian)

 

IMG_0159 copy

 

O combinatie perfecta!

 

IMG_0153 copy

 

Ingrediente

 

IMG_0147

(lipsesc condimentele chinezesti, zeama de lamaie, limeta si uleiul din foto)

250 gr paste tagliolini al nero di seppia (taitei cu cerneala de sepie)
160 gr taitei chinezesti instant
 350 gr cocktail fructe de mare
8-10 cozi de creveti
10 buc inele calamar (semipreparat)
sare neagra si sare roz de himalaya
4 piperuri
frunze de patrunjel
4-5 catei de usturoi
1 punga mix legume chinezesti
mix cu piper sichuan 
zeama  de  la o lamaie / 100 ml vin alb
ulei cu chili
ulei ptr prajit prajit
sos de soia
cateva bucati surimi (taiat bucatele)
condimente chinezesti

Decor:

felii de limeta, salata fetica, ardei rosu iute, ceapa ciorii
IMG_0154 copy

Mod de preparare:

Inelele de calamar se prajesc separat.
Taiteii cu cerneala de sepie
Se prepara in acelasi timp cu celelalte preparate la wok.
 Se fierb in apa sarata clocotita 4 minute, se stinge focul si se adauga taiteii chinezesti instant, se pune capacul ptr 2 minute, se strecoara, se pune putin ulei , se amesteca si se tin la cald sub capac.

Legumele

Incingem wok`ul sau o tigaie mai mare, punem putin ulei cu chili, adaugam legumele pe care le gatim la foc iute, condimentam cu piperuri, sos de soia, condimente chinezesti. Lasam la foc cateva minute si le probam sa ramana crocante. Se scot intr`un vas si se tin la cald.

Fructele de mare

 In wok / tigaie punem putin ulei ptr prajit, adaugam fructele de mare, mix cu piper sichuan, le lasam sa scada zeama care o lasa, adaugam cozile de creveti, bucatile de surimi si mai lasam cateva minute (7-8`) condimentam cu sare neagra, sare roz, adaugam usturoiul maruntit, amestecam, oprim focul, adaugam zeama de lamaie /vin alb, frunzele de patrunjel, punem capac ptr  5 minute.

Asamblare

Pe un platou mai mare se pun taiteii pe o latura, pe cealalta latura se pun legumele, iar in mijloc se pun fructele de mare. Decoram cu inelele de calamar prajit, salata fetica, felii de limeta, rondele de ardei rosu iute, firisoare de ceapa ciorii taiata marunt.
IMG_0157 copy
Servim cald!
IMG_0160 copy
IMG_0160 copy
Pofta buna!
 

 

2 comentarii (+add yours?)

  1. Lubita
    Mar 29, 2015 @ 11:38:56

    Mmm,ce-mi plac fructele de mare iar acest platou este bestial,ca sa zic asa!

    Răspunde

  2. ginasicoe80
    Mar 19, 2015 @ 21:29:10

    Bine ai zis „combinatia perfecta”!!!!!! :*❤

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: