Mucenici/Sfintisori de post

IMG_0605

IMG_0581

 

Ingrediente

   (cantitati ptr 20 mucenici)

1kg faina alba

500-550 ml lapte de soia sau apa (in functie de faina care o folositi)

1 varf lingurita sare

250 gr zahar

50gr drojdie proaspata

1 lingura plina coaja rasa de portocala si lamaie

1 esenta vanilie

1 esenta rom

2-3 linguri ulei

1 varf lingurita turmeric

250 gr miere de albine + 50ml apa (se amesteca mierea groasa)

putin ulei ptr uns aluatul

1 cana nuci maruntite

Mod de preparare aluat

Faina se pune intr`un vas si se face un cuib in mijloc  unde se pune drojdia. Laptele de soia se pune intr`un vas se adauga zaharul, turmericul, cojile rase de lamaie si portocala, esentele, se pun la foc sa se incalzeasca laptele dar nu se infierbanta. Se urmareste sa fie zaharul topit si caldut se adauga peste drojdie. Se lasa sa dospeasca drojdia , se adauga sarea si se framanta un aluat care trebuie sa se dezlipeasca dupa vas. Un aluat fin mai molicel. Cand este gata framantatul, se adauga uleiul si se unge aluatul pe toate partile. Se lasa la crescut.

Gata crescut il scoatem din vas si il impartim in doua parti (o parte o ungem si o acoperim cu un prosop).

IMG_0418 copy

Incepem si intindem o parte din aluat.Eu am intins 60 x 37 cm atat este plansa mea de lucru 

IMG_0424 copy

Ungem toata suprafata cu ulei

IMG_0433 copy

Incepem dintr`un capat si rulam suluri mai subtiri (din toata bucata ar trebui sa va iasa 5 suluri ruland pe latimea aluatului cum se vede in imagine.

IMG_0442 copy

Fiecate sul il taiem in doua parti, iar fiecare parte  taiem  asa cum se vede in imagine

IMG_0451 copy

 

Rasucim cu taieturile in sus, lungim putin sulul prin rasucire tinand din ambele parti aluatul rasucit, unim capetii si incheiem in asa fel incat sa obtinem un cerc, apoi il rasucim odata sa aibe forma cifrei 8.

IMG_0455 copy

Mucenicii formati ii punem intr`o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam sa creasca in tava.Dupa ce au crescut, punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade in partea de sus a cuptorului si ii lasam cam 25 min verificam partea de jos sa fie aproape rumenita.Ii scoatem afara ii ungem cu miere si ii punem inapoi in cuptor ptr inca 5-7 min sa se rumeneasca putin deasupra.

Cand bagam prima tava in cuptor, incepem sa intindem aluatul ptr cea de`a doua tava

IMG_0466 copy

 

Dati cu un rand de miere, rumeniti, scosi afara din cuptor punem al doilea strat de miere pe ei fierbinti

 

IMG_0544

IMG_0541

 

 

 

Presaram nuca maruntita.

IMG_0530

IMG_0581

 

Serviti calduti

IMG_0605

 

Anunțuri

5 comentarii (+add yours?)

  1. simonacallas
    Mar 12, 2015 @ 17:52:28

    Cei mai frumosi mucenici pe care i-am vazut vreodata, si atat de apetisanti ca aproape le simt aroma 🙂 Multumesc pentru reteta!

    Răspunde

  2. ginasicoe80
    Mar 11, 2015 @ 09:23:34

    Cei mai buni mucenici, multumim!!!!!💋❤️

    Răspunde

  3. ginasicoe80
    Mar 10, 2015 @ 21:44:05

    Minunati!!!!!!! :* ❤

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: