Ciorba de mazare galbena uscata

11043215_839612486074394_8574532644721591912_n

Un gust divin! 

 

Ingrediente

500 gr mazare galbena uscata decorticata

2 morcovi mai mari

1 bucata radacina telina

sare

putin turmeric

1 lingura garam masala (daca nu aveti puneti chimion, coriandru, dafin, nucsoara, piper, cuisoare, scortisoara)

apa cam 2,5 l (eu am gatit in cucta si toata cantitatea apa + legume au fost pana la semnul permis ptr o fierbere corecta sub presiune)

Prajeala

2 cepe mari , ardei rosu copt , ulei

Mod de preparare

Mazarea se spala in mai multe ape pana apa ramane curata. Morcovii si telina se curata si se taie cubulete. Se adauga in oala toate legumele si se toarna apa, putina sare si condimentele. Daca preparati in oala sub presiune respectati indicatiile de fierbere sub presiune, iar timpul se calculeaza din momentul cand oala fierbe sub presiune 45 min. In oala normala, puneti capacul si cand incepe sa fiarba se lasa focul mic si se fierbe pana este fiarta mazarea.

In timp ce fierbe ciorba, pregatim prajeala

Prajeala

Se toaca marunt ceapa si se pune intr`un vas cu putin ulei si putina apa si se amesteca la foc mic. Cand ceapa este moale si apa este evaporata, se adauga ardeiul copt maruntit se lasa putin sa se imbine aromele si se opreste focul. Cand mazarea este fiarta, se adauga prajeala  se mai lasa 2-3 min sa clocoteasca. Se potriveste de sare si se opreste focul. Se serveste cu patrunjel sau coriandru verde deasupra si putin ulei de masline.

Pofta buna!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: