Primavara la pahar

20150308_125112 copy

Un desert minunat!

 Putem sa il preparam chiar si atunci cand suntem la o dieta care urmareste IG (indice glicemic) al alimentelor).

20150308_125401 copy

 

Ingrediente

3 cutii mascarpone (250gr cutia)

2oo ml smantana dulce ptr frisca 

12 biscuiti de ovaz

1 lingura fructoza pudra

5 linguri fructoza cristal

500gr fructe de padure proaspete sau congelate

3 oua intregi

1 plic gelatina 10 gr (dr Oetker maruntita)

50-60 ml apa rece

zeama de la o lamaie mica

20150308_113711 copy

 

Mod de preparare

Fructele de padure se pun intr`un vas pe foc cu zeama de lamaie si 1 lingura de fructoza. Se lasa pe foc cat sa se infierbinte putin. (se lasa cateva fructe ptr decor).

Biscuitii se pun intr`o punga si se bat cu ciocanul de batut snitele dar nu se fac faina.

Albusurile se bat spuma tare cu 2 linguri de fructoza cristal

Galbenusurile se bat spuma cu 2 linguri de fructoza cristal, apoi se adauga treptat cate o cutie de mascarpone si se incorporeaza usor sa avem o crema groasa.

Smantana se bate cu 1 lingura fructoza facuta pudra.

Plicul de gelatina il punem intr`o cana, adaugam 50-60 ml apa rece si lasam sa se hidrateze la rece, apoi punem cana intr`un vas in care avem apa fierbinte si amestecam pana devine fluid amestecul din cana.

20150308_120721 copy

 

In vasul alb unde avem galbenusurile si mascarpone, adaugam frisca batuta, mixam, adaugam albusurile spuma, mixam, adaugam gelatina din cana si mixam. 

Gata crema

 

20150308_121518 copy

Asamblare in cupe sau pahare inalte

Punem un rand de biscuiti sfaramati, crema, fructe de padure, crema, biscuiti si tot asa pana umplem cupele/paharele, decoram deasupra cu firimituri de biscuiti si fructe.

Punem la frigider 1 h

20150308_124624 copy

 

Pofta buna!

1 comentariu (+add yours?)

  1. ginasicoe80
    Mar 08, 2015 @ 13:34:25

    Minunat desertul tau, asa ca tine!!!! :* ❤

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: