Pilaf taranesc cu orez, urzici si legume

IMG_4798 (Medium)

 

Un deliciu!

Ingrediente

IMG_4736 (Medium)

urzici tinere varfuri

 2 buc ceapa alba

 2 buc morcov

 2 buc tije de telina

sare

 1 cana (250ml)orez

ulei

piper negru

usturoi

Mod de preparare

Toate legumele le taiem iar urzicile le lasam intregi, orezul il spalam si il intindem pe o farfurie sa se zvante. Punem ulei intr`o cratita mai mare si calim putin ceapa.

 

IMG_4738 (Medium)

Adaugam tijele de telina , morcov, piper

IMG_4740 (Medium)

Punem putina apa

IMG_4743 (Medium)

 

Adaugam urzicile spalate foarte bine

IMG_4748 (Medium)

Punem capacul si lasam la foc mai mic sa scada urzicile

IMG_4753 (Medium)

Cand au scazut, punem sare si piper dupa gust

IMG_4756 (Medium)

Adaugam orezul 

IMG_4757 (Medium)

Amestecam

IMG_4758 (Medium)

Adaugam apa de 3 ori masura cu care am masurat orezul, punem capacul si lasam sa fiarba incet pana absoarbe aproape toata apa. Amestecam din cand in cand.

IMG_4762 (Medium)

Cand este absorbita apa, adaugam usturoiul zdrobit  amestecam

IMG_4774 (Medium)

Punem un servetel dublu absorbant pe cratita , apoi capacul si lasam 1o min. Picurii formati de la condens nu vor cadea deasupra mancarii si nu va avea strat de apa.

IMG_4780 (Medium)

 

Servim!

IMG_4798 (Medium)

Sa aveti pofta!

1 comentariu (+add yours?)

  1. Anonim
    Mar 23, 2015 @ 19:10:11

    Delicios!😍💋

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: