Prajitura duo

20150301_200507 copy

O prajitura cu blaturi fine care ne incanta gusturile cu aroma nucilor de cocos prajite, vanilie, lamaie, portocala si ciocolata!

 

Ingrediente:

o parte din ingredientele folosite

tava 40cm/28cm

blaturile se coc impreuna suprapuse

20150228_210027 copy

 

Blat alb:

6 albusuri

1 praf de sare

6 linguri zahar tos

80 gr nuca de cocos razuita prajita fara ulei si racita

3 linguri ulei

2 linguri pline amidon

1 varf lingurita praf de copt

Blat de cacao

6 oua
6 linguri zahar
1 praf de sare

3 linguri ulei

4o gr amidon alimentar + 2 linguri plina de cacao

1 varf lingurita praf de copt

Mod de preparare

Blat alb

Se bat albusurile spuma tare cu cele 6 linguri de zahar, se adauga uleiul, cocosul prajit , amidonul si praful de copt, incorporand cu un tel para. Se pune compozitia rezultata in tava tapetata cu hartie de copt.

20150228_211246 copy

Blat de cacao

Se bat albusurile batz si cele 6 linguri de zahar, apoi se adauga galbenusurile, se bat si adaugam amidonul , uleiul,cacao si amestecam incet pana se incorporeaza si punem in tava peste blatul alb.

 

20150228_212925 copy
Se lasa la copt in cuptorul preincalzit vreo 20-30 min la 170grade (depinde ce cuptorul fiecaruia proba scobitoarea). Se scoate tava afara, blatul il scoatem usor pe un gratar sa se raceasca.

 

Crema

10 linguri faina

1 l lapte  rece

extract vanilie /  1  esenta de vanilie

1 cana (250ml) zahar tos

1 lingura coaja rasa de portocale in sirop de zahar
1 lingura coaja de lamaie (eu am avut in zahar rasa)

1 varf lingurita turmeric

250 gr unt

Mod de preparare crema 

10 linguri de faina, se amesteca la rece cu 1l lapte rece,turmericul, apoi se strecoara compozitia intr`o cratita antiaderenta si se adauga  cana de zahar in cratita, se amesteca pana se ingroasa. Cand este gata fiarta se adauga extractul de vanilie sau esenta  se lasa la racit cu o folie transparenta lipita de crema.

Cand este calduta se adauga in crema coaja de lamaie si portocala se amesteca si se lasa la racit bine.

Untul se freaca spuma si se adauga cate putin din crema (cu lingura se amesteca nu cu mixerul) pana se incorporeaza toata crema.

Crema

20150228_222940 copy

 

Mod de asamblare prajitura

Peste blaturile reci se adauga crema si se niveleaza pe toata suprafata si punem la rece in frigider cam 1 ora 

 

20150301_112216 copy

Glazura de ciocolata

200 gr ciocolata neagra se topeste pe foc in 1oo ml lapte sau smantana dulce ptr frisca  si se amesteca bine. Cand este lichida si arata ca un sos mai subtire se adauga 50 gr unt si 3 linguri ulei se opreste focul. Se amesteca pana ajunge la temp sa se poata tine degetul in ea si sa nu arda.

Se scoate prajitura din frigider si se toarna glazura

 

20150301_170304 copy

Se transfera usor pe o tava, se pune la frigider. Se poate lasa asa neteda sau se scoate afara dupa cca 15 min si se fac forme cu furculita.

Dupa 2 ore se poate servi! 

 

20150301_200000 copy copy

 

20150301_200507 copy

 

Sa va fie de bine! 

 

5 comentarii (+add yours?)

  1. Anonim
    Mar 02, 2015 @ 22:39:19

    Esti geniala!!!!

    Răspunde

  2. cerulina
    Mar 02, 2015 @ 11:17:48

    Multumesc!❤

    Răspunde

  3. ginasicoe80
    Mar 02, 2015 @ 10:44:21

    Este tare buna, iar combinația e perfecta!!!! 💋❤️

    Răspunde

  4. ginasicoe80
    Mar 02, 2015 @ 07:29:05

    Arata tare bine!!!😊😘

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: