Piept de rata cu sos dulce picant de prune

20150223_164134

 

Rafinat, usor de pregatit !

Cuceritor! 

20150223_164845 copy

Ptr acest preparat avem nevoie de urmatoarele:

Ingrediente:

(condimentele si sosul de soya se folosesc dupa gust)

2 buc piept de rata dezosat

sos de soya

 4 piperuri

  1 punga mix de legume chinezesti congelate (sau proaspete)

 fulgi de chili

putin ulei

ulei cu chili

condimente china ptr wok

orez basmati 

decor:  frunze de patrunjel verde si ardei rosu iute

Sos de prune dulce picant  (reteta mai jos)

Mod de preparare:

Pieptul de rata se trece prin jet de apa rece, se sterge, se cresteaza in romburi pe partea cu pielea (doar pielea)  se pune intr`un vas de sticla, se rasneste piper peste el  se toarna sos de soya, se pune vasul acoperit in frigider ptr 12 ore, dar in acest interval mai intoarcem odata pieptul in vas. Dupa 12 ore se scoate si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. 

Intre timp pregatim legumele

Punem in wok putin ulei si il punem pe foc sa se infierbinte. Adaugam legumele, sos de soya si condimentele ptr wok. Preparam legumele la foc iute, apoi le scoatem si le tinem la cald (intr`un vas deasupra unei oale cu apa fierbinte).

20150223_150635 copy

Punem la fiert orezul conform instructiunilor trecute pe pachet. 

Acum preparam pieptul de rata:

Punem wok`ul pe foc si il infierbantam. Punem pieptul de rata cu partea cu piele in jos, lasam putin la foc mai mic sa lase grasimea, apoi marim putin flacara si punem capac.

20150223_152424 copy

Cand pielea are o culoare  frumoasa intoarcem bucatile si punem capacul si lasam focul mai mic. Dupa 10 min incercam cu o furculita sa vedem mijlocul daca este facut (cand scoatem furculita nu trebuie sa iasa sange). Daca totul este in regula, marim focul sa se rumeneasca (trebuie sa fie rumenit dar suculent in interior). Scoatem bucatile de piept din wok si le punem la cald. 

Preparam sosul:

Sos de prune 

3 linguri peltea de gutui 

3 linguri  pecmez de prune (magiun de prune fara zahar)

  fulgi de chili

 putin ulei cu chili

2 buc anason stelat

150-200 ml vin rosu sec

1 varf de lingurita scortisoara  pudra

50 gr unt 

Mod de preparare sos de prune dulce picant

Intr`un bol punem pecmezul si 1 lingura de peltea

20150223_151813 copy

 

Adaugam cam 100 ml vin rosu sec

20150223_152056 copy copy

Adaugam cele 2 linguri ramase de peltea , fulgi de chili si punem mixerul vertical in functie ptr a obtine o pasta fina.

20150223_153134 copy

In grasimea ramasa in wok de la piept, punem untul, anasonul, scortisoara,  putin ulei cu chili, pasta rezultata de la mixat, amestecam si mai adaugam vin, atat cat sa fie o pasta fina. Lasam sa dea cateva clocote amestecand in el. Consistenta sosului este asemanatoare cu pasta de macese!

20150223_160601 copy

Uleiul cu chili (daca nu aveti preparat acest ulei foarte iute puneti fulgi de chili dupa gust inainte de a mixa pasta cu vin)

20150223_154321 copy

 

Gata sosul!

20150223_161636 copy

 

Asamblare farfurie:

Pieptul odihnit il taiem felii. Pe farfurie facem un pat de orez peste care punem legumele, feliile de piept deasupra si punem sosul. Decoram cu ardei rosu iute si frunze de patrunjel.

 Se serveste cald!

20150223_165147

Sper sa incercati aceasta varianta dintre miile de variante existente! 

Sa aveti pofta!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: