Taitei prajiti cu muguri de bambus si legume

Preparatul participa la campania cu preparate asiatice organizata pe blogul Savori Urbane http://savoriurbane.com/shanshi-the-asian-connection/ .

 

 

20150218_163039 copy copy

Legume proaspete si condimente  alese cu grija.

Un preparat foarte gustos pe care il recomand tuturor!

IMG_0155 copy copy

 

Ingrediente:

 

 

 

 

 

20150218_152830 copy copy

 

1 morcov mai mare

varza chinezeasca

 10cm praz

1 ardei gras rosu

1 broccoli

 1/2 kg ciuperci champignon

2 tije de apio (telina)

2 buc anason stelat

putin ulei

sos de soya ptr wok  (este aromat) Shan`shi

1/2 borcan muguri de bambus  Shan`shi

1 pachet taitei  ptr wok (sunt prefierti)  Shan`shi

chili   Shan`shi

condimente ptr wok Shan`shi

2 cani cu apa fierbinte (cana masoara 250ml)

sare  (dupa gust daca mai este nevoie la sfarsit)

frunze de apio ptr decor

Mod de pregatite al legumelor:

Toate legumele se taie betigase inclusiv tija de broccoli. Ciupercile se taie odata pe lungime in doua, apoi fiecare parte se fileteaza. Broccoli (buchetelele) se pun in apa clocotica sarata si se lasa 3 minute, apoi se scot intr`un vas cu apa rece in care se pun cuburi de gheata (daca nu aveti la indemana cuburile de gheata se pot scoate intr`o strecuratoare).

Incingem wok`ul si punem ciupercile peste care turnam putin sos de soya. Amestecam pana seaca toata zeama care o lasa ciupercile.

20150218_153447 copy

 

Cand arata asa, punem peste ele condimente ptr wok si chili amestecam, le scoatem intr`un vas si le tinem la cald.

20150218_154919 copy copy copy

 

In wok`ul fierbinte, punem morcovii, putin sos de soya si amestecam cam 2-3 min.

20150218_155235 copy copy

Adaugam celelalte legume fara buchetelele de broccoli doar tijele, mugurii de bambus, anasonul, amestecam, punem condimente, putin sos de soya si lasam pe foc cam 4 ` apoi le scoatem in vasul cu ciupercile pregatite deja.

20150218_155924 copy

Punem in wok`ul fierbinte putin ulei.

20150218_161216 copy copy

Adaugam taiteii. 

20150218_161238 copy

 

Amestecam in ei pana se coloreaza putin dam wok`ul putin deoparte de flacara si lasam putin 1/2 min (altfel riscam sa ne ardem cu aburul fierbinte cand turnam apa).

20150218_161828 copy copy

 

Adaugam 2 cani cu apa fierbinte, punem wok`ul pe foc si amestecam in taitei cam 3` pana absorb toata apa.

Asa arata gata preparati 

 

20150218_162332 copy

Punem putin sos de soya, condimente si adaugam legumele preparate anterior, broccoli,  potrivim de sare daca mai trebuie, condiment, oprim focul, punem capac si lasam 2 minute apoi putem servi. 

IMG_0156 copy copy

Minunati, arome naucitoare care iti vor incanta papilele!

Sa aveti pofta! 

 

“Poti castiga si tu un set complet de ingrediente Shan’shi http://ro.shan-shi.com/ , un wok si setul aferent de ustensile, daca te inscrii cu un comentariu pe pagina oficiala a campaniei de la Savori Urbane     http://savoriurbane.com/shanshi-the-asian-connection/.Spune acolo cu ce ingrediente ai gati tu o reteta asiatica!”

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: