Cornulete aperitiv

IMG_8897

 

Aceste cornulete sunt foarte bune si foarte usor de preparat!

IMG_8899

Cateva motive ptr care ar trebui sa incerci aceste minunate cornulete:

Acasa daca ai musafiri si ai aceste delicioase cornulete vei fi foarte fericit/a!

Dimineata daca te trezesti tarziu si nu ai timp de pregatit un mic dejun vei fi foarte fericit/a!

Daca esti foarte grabit/a si nu ai timp sa pregatesti pachetelul ptr serviciu,  in mare graba pui  cateva cornulete si vei fi cel mai fericit/a!

 

 

Pentru aceste cornulete avem nevoie de urmatoarele:

Ingrediente

 

1 kg faina alba
150gr cas sarat/uscat maruntit sau ras ( se poate telemea zvantata/ pecorino/parmezan)
500 ml lapte cald
30 gr drojdie prospata
1 lingura zahar
2 linguri pline de jumari macinate
1 lingura untura alba
1 lingurita turmeric (optional)
1 lingura rasa de sare
Ptr uns aluatul 1 ling de untura

Branza trebuie sa fie una grasa si uscata

 

DSC01076 copy DSC01077 copy

 

Mod de preparare :

 


Se pune drojdia cu zaharul si laptele cald sa creasca in faina, se adauga celelalte ingrediente si se framanta.

 Aluatul rezultat  se intinde, se unge cu untura si se taie in doua parti egale

DSC01080 copy copy1

 Se impatura fiecare bucata separat .

Se aduc marginile aluatului inpre mijloc (lungimea aluatului) apoi se repeta operatiunea, dar acum se aduc marginile aluatului impaturat inspre mijloc. 

Asa arata aluatul impaturat

DSC01082 copy copy

 

Fiecare bucata de aluat impaturat il intindem asa ca si in imaginea de mai jos si il taiem.

Taiem odata pe lungimea aluatului, apoi mergem zigzag pe fiecare bucata in parte.

DSC01084 copy copy

Rulam cornuletele incepand din partea lata a triunghiului, le punem in tava le lasam la crescut putin, le ungem cu ou batut si presaram sare grunjoasa,chimen, seminte de in etc.

DSC01085 copy copy

DSC01088 copy copy

 

Le punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 gr si le lasam pana se coloreaza deasupra cca 20 min, apoi facem proba intorcand un cornulet sa vedem partea care a stat in tava daca este rumenita.

Gata coapte numai bune de servit ! 

IMG_8899

Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: