Banoffee Pie

 

IMG_0110 copy

 

Banane, caramel, frisca, ciocolata, combinatia perfecta montate pe un blat sfaramicios fac aceasta tarta irezistibila! 

IMG_0087 copy

Pentru aceasta tarta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingredientele ptr aluat nu sunt in foto ptr ca eu am avut aluatul facut deja

20150215_114916

Pentru baza tartei avem nevoie de:

250 gr faina, 125 gr unt tare , taiat cubulete, 50 gr zahar tos, 1/2 plic praf de copt, un fir de sare . Toate se pun in robotul de bucatarie la care atasam cutitul de plastic si pornim robotul ptr cateva sec pana se face nisipos continutul . Adaugam un ou intreg si pornim iarasi pina se aduna aluatul care este unul nelipicios dar fin.

20150215_120256

 

Se intinde cu sucitorul pe masa infainata si de pune in forma de tarta.

20150215_120832

20150215_121403

Apasam dinspre interior spre exterior cu degetele si dam jos surplusul de aluat

20150215_121550

Cu o furculita impungem aluatul pe fundul formei, punem o hartie de copt si o alta forma goala(daca nu aveti puneti orez/fasole  peste hartie), apoi punem aluatul la copt in cuptorul preincalzit la 175 grade ptr 15 min. Scoatem hartia si mai lasam putin sa se coaca apoi scoatem si lasam la racit.

20150215_122051 copy copy

Gata coapta tarta o lasam sa se raceasca si ne ocupam de crema de banane

Crema de banane 

4 banane zdrobite cu furculita dar nu le facem chiar piure, zeama de la o lamaie mica, 1 varf de lingurita de turmeric, 1 lingurita de coji de portocala si lamaie din sirop.Amestecam toate ingredientele.Cand asamblam tarta adaugam peste banane 5 linguri pline de frisca batuta si gelatina topita calduta.

 

Dulce de leche

Este foarte simplu:

2 cutii  de lapte condensat se pun intr`un bol mai incapator ptr ca se umfla,  folie transparenta deasupra se porneste MO pe 8oowati 1 min, apoi iarasi 800wati un min  se scoate cu grija bolul, se desface folia se amesteca in el si se pune inapoi in MO pe 700 wati si stai cu ochii pe el cand se umfla pana sus opresti Mo si iarasi amesteci si lasi cat vrei tu de gros . Nu dureaza toate operatiunile mai mult de 10-12 min in total.

Se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga jumatate pachet de unt la temperatura camerei si se amesteca pana la omogenizare.

 

20150215_132405

Gelatina

1 plic gelatina granule se pune in jumatate cana lapte rece si se lasa la hidratat.Cand este hidratata se pune cana intr`un vas cu apa fierbinte pe foc si se amesteca in cana pana se dizolva complet gelatina (nu se fierbe).

Frisca

500 ml smantana dulce rece din frigider se mixeaza cu 1 lingura plina cu varf zahar vanilat.

Din cantitatea totala de frisca luam 5 linguri pline cu varf si punem in banane. Cantitatea ramasa o folosim la ornat.

Glazura de ciocolata

100 gr ciocolata neagra 70% se topeste cu 1 lingura plina de unt

 

Mod de asamblare Banoffee  Pie

 

Punem pe un platou aluatul copt, iar peste el intindem dulcele de leche caldut. 

20150215_133248

Peste dulce de leche punem crema de banane 

20150215_135143

Aranjam frumos toata crema

20150215_135939 copy

Ornam cu frisca batuta si punem ciocolata topita deasupra.

IMG_0087 copy

Nota:  Daca doriti mai dulce frisca puneti mai mult zahar pudra vanilat, iar daca doriti ca tarta sa fie mai joasa nu asa inalta, folositi doar 300 ml frisca din care folositi mai putina la crema de banane si lasati cantitatea ramasa  ptr ornat. Eu am ales sa fac un strat gros de crema si ptr noi este suficient de dulce. Puteti pune bananele taiate rondele deasupra cremei de caramel, apoi frisca. Glazura de ciocolata va fi una mai tare dar asa am ales eu ca atunci cand se taie felia sa se simta si ciocolata care va intra si in crema de banane. Daca doriti o glazura mai moale puneti mai mult unt. Aluatul care ramane nu se arunca! Se aduna se pune intr`o punga de naylon si se pastreaza in congelator. La o tura urmatoare se poate folosi .

Sa aveti pofta!

 

 

 

3 comentarii (+add yours?)

  1. SAVORI URBANE
    Feb 15, 2015 @ 22:40:15

    fantastica este tarta asa cu banane. am sa o incerc si eu!

    Răspunde

  2. ginasicoe80
    Feb 15, 2015 @ 20:28:52

    Minunatia asta cred ca se topeste in gura!!!!❤

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: