Pui cu legume si alune la plita incinsa

 Am fost invitată pentru a participa la campania cu preparate asiatice organizata de catre administratorii blogului culinar Savori Urbane http://savoriurbane.com/shanshi-the-asian-connection/ . Am raspuns Da! si am primit un colet cu aceste minunate produse de la Shan’shi – The Asian Connection http://ro.shan-shi.com/ .

Produsele primite, iar mai jos reteta preparata.

10866093_10204940359461474_8315431250988660344_o

 

Wok`ul , un cleste si o spatula

IMG_9543

IMG_9542

 

Pui cu legume si alune la Plita incinsa

 

 

 

 

IMG_9598 copy

 

Ingrediente: 

4 portii normale

 

IMG_9554 copy

 

 piept de pui   600 gr taiat fasii

 ciuperci urechi de lemn (1 mana) # Shan`shi

orez ptr wok  # Shan`shi

chilisauce Thai  #Shan`shi

woksauce (sos de soia cu ghimbir si usturoi)# Shan`shi

condimente chinezesti ptr wok  #Shan`shi

ulei 100ml

ghimbir proaspat o buc de 5 cm

 praz  1 buc cca 10 cm

1 morcov mare

1 ceapa mare alba

1 ardei gras rosu

1 ardei verde iute

5-6 frunze de gulie

sare dupa gust

80-100 gr de alune prajite 

2 buc anason stelat

cateva frunze de patrunjel ptr decor

Mod de pregatire al carnii si al legumelor inainte de preparare

Pieptul de pui se spala se taie fasii si se sterg bucatile cu servetele absorbante. Ciupercile se pun in apa fierbinte inainte de a fi pregatite cu 20-30 de minute inainte. Prazul se taie rondele mai groase, iar frunzele in fasii. Ceapa se taie solzisori dar mai grosi. Morcovii, ghimbirul,ardeii taiate fasii.  Orezul se fierbe conform instructiunilor scrise pe ambalaj. Chilisauce se serveste alaturi dupa placerea fiecaruia.

Mod de preparare:

Se incinge wok`ul si se pune uleiul, apoi fasiile din piept de pui si se lasa la foc tare cat sa se patrunda bine, apoi se pune sosul de soia si se mai lasa 2 minute apoi se scot intr`un bol si se tin la cald. 

IMG_9570 copy

Adaugam sosul de soia

IMG_9571 copy

In sosul format in wok dupa ce am scos fasiile din piept de pui  se adauga morcovii si se amesteca 1 minut

IMG_9575 copy

Se adauga ceapa iarasi ptr cca un minut

IMG_9578 copy

Adaugam prazul, tijele de telina, ardeii, ghimbirul si amestecam de cateva ori in wok cca 1 min

 

IMG_9581 copy

 

Adaugam ciupercile de lemn gata hidratate, condimentele chinezesti, anasonul stelat si inca putin sos de soia, amestecam de cateva ori in wok cca 1 min.

IMG_9585 copy

 

 

Adaugam frunzele de gulie taiate mai mare, alunele si amestecam 2 minute  potrivim gustul la sare daca mai este necesar.

 

 

IMG_9589 copy

Pe tot parcursul prepararii wokul se tine incins.

Pregatirea plitei din fonta :

Plita se pune in cuptor si se lasa la incins, apoi o scoatem cu atentie, o fixam in suportul de lemn, punem preparatul  din wok pe plita,  punem capacul si ducem plita incinsa sfaraind la masa cu , capacul pus. 

Va poftesc la Pui cu legume si alune la plita incinsa !

IMG_9593

IMG_9598 copy

IMG_9633 copy

 

IMG_9608 copy

 

IMG_9615 copy

 “Poti castiga si tu un set complet de ingrediente Shan’shi  http://ro.shan-shi.com/ , un wok si setul aferent de ustensile, daca te inscrii cu un comentariu pe pagina oficiala a campaniei de la Savori Urbane     http://savoriurbane.com/shanshi-the-asian-connection/. Spune acolo cu ce ingrediente ai gati tu o reteta asiatica!

 

 

 

 

10 comentarii (+add yours?)

  1. Camelia
    Feb 14, 2015 @ 18:06:26

    De unde ai luat frunzele de gulie?

    Răspunde

  2. Claudia
    Feb 07, 2015 @ 07:18:49

    Simplu si gustos! 🙂 Imi place cum arata. Intrebarea e de unde sa iau eu plita? 🙂 Se gaseste in comert?

    Răspunde

  3. Miky
    Feb 06, 2015 @ 08:22:32

    frumos agreabil si placut ca aspect…felicitari

    Răspunde

  4. SAVORI URBANE
    Feb 05, 2015 @ 13:08:54

    Foarte faina reteta ta de pui cu alune! Ce draguta e plita-vacuta!! Esti prima dintre cei 12 bloggeri care publica reteta! Felicitari Cera 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: