Bouyourdi

 Aperitiv cald Grecesc compus din branza, rosii, ardei iute,piper negru, oregano, ulei  de masline ptr prajit, gatit in cuptor.

IMG_8754 copy

IMG_8752 copy

Ingrediente:

 100-150 gr    branza feta greceasca  /portie individuala  ( sau telemea grasa de oaie sau capra preferabil sa nu fie foarte sarata)

 2-3  rosii taiate felii (eu am folosit cherry rosii si galbene)

 cateva rondele ardei iute rosu si verde

 putin ulei de masline 

oregano

piper negru

2 felii de cascaval   gouda (eu am pus alteori si branza gen camembert)

cateva masline 

Mod de preparare:

Pe fundul vasului se pune putin ulei , rosii, oregano si cateva rondele de ardei iute

IMG_8726 copy

Se pune branza, peste branza oregano, piper, rosii, ardei iuti si ulei de masline, cascaval, rosii, condimente . Se pun vasele intr`o tava si lasa in cuptorul preincalzit la temp de 180-200 grade pana se topeste branza si se rumenesc rosiile.

DSC00988 copy copy - Copy

 

Se serveste fierbinte cu lipii grecesti/turte taranesti romanesti sau paine prajita direct din vas folosind lipia/painea in loc de tacam.

IMG_8754 copy

Se poate prepara si intr`un vas mai mare preferabil de lut, marind cantitatile ingredientelor din care se servesc toti cei ce mananca exact asa cum am scris mai sus.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: