Auzind atatea despre pastele cu negru de seppia am hotarat sa incerc si eu sa vad cat de bune sau cat de rele sunt .
Am pregatit ptr prima data aceste paste si am ales sa le pregatesc cu fructe de mare. Sunt super bune!
Eu am ales o varianta foarte simpla gandind cam ce condimente se potrivesc cu fructele de mare (variante sunt multe eu am spus doar varianta folosita de mine).
Ingredientele se ajusteaza in functie de cantitatea pregatita si gustul bucatarului
Fructe de mare
Tagliolini al nero di seppia
surimi
ulei de masline cu ierburi aromate , ardei iute
ardei rosu iute proaspat
piper negru macinat
sare
usturoi taiat felii
putin ulei
frunze de patrunjel
zeama de lamaie
Mod de preparare
Pastele se fierb in apa cu sare in mod normal se fierb 4 minute daca par ptr gustul vostru prea all dente le mai lasati putin. Cand sunt fierte se strecoara, se pun intr`un vas si se toarna uleiul de masline aromat.
Mod de preparare al fructelor de mare
Intr`o tigaie se pune uleiul sa se incalzeasca, o parte din usturoiul feliat lasat sa se infierbinte cat lase aroma apoi se pun fructele de mare congelate (sau proaspete) capac peste tigaie si lasate cam 12-15 minute sa se prepare si sa scada zeama care o lasa. Cand sunt aproape gata se pun o parte din surimi taiat bucati se amesteca putin se adauga usturoiul, sarea, piperul, ardeiul iute,oprim focul si punem patrunjelul verde tocat marunt si zeama de lamaie.
Mod de asamblare
Se pot pune pastele in tigaie peste fructele de mare sau asa cum am procedat eu
pastele si in mijlocul lor fructele de mare si am garnisit cu ardei rosu iute si surimi.
Pofta buna!