Tort aperitiv cu carne

dsc00857-copy

By Cerulina
specialitatea mea lipia /tortillas

 

DSC00839 copy

 

 

 

 

 Ingrediente:


6 lipii tortillas
1,200-1,300 kg carne tocata porc si vita
2 cepe crude rase pe razatorul de mere
100-150 ml apa rece
1 ou
condimente in mojar
ienibahar
chimen
menta
cimbru
piper negru
chili (fulgi)
sare
Topping:
1 ou intreg batut cu 2 linguri smantana si un varf de cutit de turmeric (optional)
Mod de preparare:
Carnea se amesteca bine cu toate ingredientele, oul si apa rece. Trebuie sa rezulte o compozitie usor tartinabila. Compozitia se imparte in 5 parti egale. Se pregateste o forma de 30 cm tapetata cu hartie de copt si se pune prima lipie si o parte din compozitie si tot asa pana terminam carnea. Ultimul rand va fi lipia cu care acoperim. Cu o spatula aranjam marginile sa bagam carnea care este pe langa lipie in interior exact ca si cum am aranja un tort dulce cu crema. Prin aranjare, marginile tortului aperitiv vor fi egale cu lipia. Pregatim cuptorul la 180 grade, acoperim cu folie de aluminiu lipia care este deasupra si lasam aprox 1h la copt.Facem proba prin apasarea cu degetul deasupra lipiei sa fie ferma la atingere. Se scoate afara si se pune amestecul de ou si smantana , praz verde deasupra si punem inapoi la cuptor fara folie cat sa se prepare toppingul . Cand este gata copt, scoatem din forma si din hartie.Garnisim cu ardei iute si frunze de patrunjel.

 

DSC00828 copy

 


Servim cald!

 

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: