Ingrediente:
600gr faina alba
350 ml apa calda
7 grame de drojdie uscata (sau 25 gr drojdie proaspata)
5 linguri de zahar tos
1 esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala
1 lingurita rasa turmeric
putina sare
ulei ptr uns aluatul
300 gr halva simpla ( ruseasca am folosit eu)
Sirop de zahar ars:
2 linguri zahar se caramelizeaza, apoi se stinge cu 100 ml apa.
Mod de preparare
Se pune faina in bol si se face cuib. Apa se pune la incalzit si se dizolva drojdia si zaharul in apa calda, se adauga esenta de vanilie, coaja rasa de portocala si lamaie, turmericul,sarea si se framanta.
Aluatul framantat trebuie sa fie unul molicel dar sa nu se lipeasca. Se pune aluatul pe plansa sau pe masa infainata fara al lasa sa creasca.
Se intinde , se taie asa si se unge toata suprafata cu ulei
Se aduc ambele margini inspre mijloc, iar suprafata de deasupra se unge cu ulei
Impachetam asa partea stanga peste mijloc si aducem partea dreapta deasupra
Obtinem o bucata de aluat asa . Repetam acelasi procedeu cu intins, taiat , uns impachetat inca de doua ori.
Dupa ce am intins , taiat , uns, aluatul de 3 ori fara pauza intre ungeri, intindem un dreptunghi de 60/37 cm (atat are plansa mea) taiem triunghiuri lungi exact cum se vede in imagine, punem halvaua faramitata si rulam strans ascunzand inspre interior marginea sa nu iese halvaua afara. Rulam strans tragand de varful triunghiului.
Cornurile formate le punem in tava, lasam la crescut si punem in cuptorul preincalzit la 180 grade cam 30 min. Dupa 30 min intoarcem un corn sa vedem si partea care sta in tava daca este copt , ungem cu siropul de zahar ars si bagam inca vreo 10 minute la cuptor.
Gata coapte
Pudrate cu zahar
Pofta buna!
nov. 19, 2014 @ 22:03:40
hmmmmm credca sunt foarte bune