Cornuri foioase umplute cu halva de post

 

 

 

DSC00903 copy DSC00909 copy

Ingrediente:

600gr faina alba

350 ml apa calda

7 grame de drojdie uscata  (sau 25 gr drojdie proaspata)

5 linguri de zahar tos

1 esenta de vanilie

coaja rasa de lamaie

coaja rasa de portocala

1 lingurita rasa turmeric

putina sare

ulei ptr uns aluatul

300 gr halva simpla ( ruseasca am folosit eu)

 

Sirop de zahar ars:

 

2 linguri zahar se caramelizeaza, apoi se stinge cu 100 ml apa.

Mod de preparare

Se pune faina in bol si se face cuib. Apa se pune la incalzit si se dizolva drojdia si zaharul in apa calda, se adauga esenta de vanilie, coaja rasa de portocala si lamaie, turmericul,sarea si se framanta. 

Aluatul framantat trebuie sa fie unul molicel dar sa nu se lipeasca. Se pune aluatul pe plansa sau pe masa infainata fara al lasa sa creasca.

DSC00873 copy

Se intinde , se taie asa si se unge toata suprafata cu ulei

DSC00876 copy

Se aduc ambele margini inspre mijloc, iar suprafata de deasupra se unge cu ulei

DSC00878 copy

 

Impachetam asa partea stanga peste mijloc si aducem partea dreapta deasupra

 

 

DSC00881 copy

 

Obtinem o bucata de aluat asa .  Repetam acelasi procedeu cu intins, taiat , uns impachetat inca de doua ori. 

 

 

 

 

 

 

DSC00883 copy

Dupa ce am intins , taiat , uns, aluatul de 3 ori fara pauza intre ungeri, intindem un dreptunghi de 60/37 cm (atat are plansa mea) taiem triunghiuri lungi exact cum se vede in imagine, punem halvaua faramitata si rulam strans ascunzand inspre interior marginea sa nu iese halvaua afara. Rulam strans tragand de varful triunghiului.

 

DSC00887 copy

Cornurile formate le punem in tava, lasam la crescut si punem in cuptorul preincalzit la 180 grade cam 30 min. Dupa 30 min intoarcem un corn sa vedem si partea care sta in tava daca este copt , ungem cu siropul de zahar ars si bagam inca vreo 10 minute la cuptor.

DSC00889 copy

Gata coapte

DSC00897 copy

 

Pudrate cu zahar 

DSC00903 copy

Pofta buna!

1 comentariu (+add yours?)

  1. Gramada Luminita
    Noi 19, 2014 @ 22:03:40

    hmmmmm credca sunt foarte bune

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: