Prajitura cu miere ”cerra” 2

DSC00896 copy copy

Ingrediente

Ptr 6 foi

2 linguri miere zaharisita pline

5 linguri zahar

2 oua( mici)  intregi

5 linguri ulei

5 linguri lapte

1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

1 cana  (ptr ceai/lapte) cu varf de faina +6 linguri cu varf

****Pentru tava mare dreptunghiulara mai mare, se pun cantitatile duble ptr foi!

Umplutura ptr foi

1 borcan de dulceata de caise  (380-400gr)

 

Crema de lapte

 1 l lapte rece

10 linguri faina

1 cana si un sfert de zahar

 1 pachet de unt

esenta de vanilie 

 

Mod de preparare crema de lapte

Laptele rece, faina, zaharul se amesteca toate intr`un bol. Cand avem o compozitie fina, punem amestecul intr`un vas antiaderent si fierbem crema pana ce se ingroasa. 

Se amesteca in crema pana se ingroasa.

Se raceste la temperatura degetului, apoi se adauga esenta de vanilie si untul frecat putin, cate putin.

Sirop de zahar ars

10 linguri zahar +2 linguri apa punem pe foc. Cand sa caramelizat zaharul adaugam 1 cana de apa si  lasam sa fiarba sa se ingroase, sa fie ca si mierea. Racim si adaugam esenta de rom.

Inainte de a umple prajitura impartim crema in 3 parti egale (in foto apar 4 randuri de crema ptr ca am pus un rand de crema peste gem din greseala ….. nu prea recomand ptr ca aluneca putin crema de deasupra gemului.

De data asta am facut in robot aluatul.

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele in robot se porneste robotul.  

DSC00848

 

Cand arata  ca in imagine aluatul se scoate afara.

DSC00852

Se pune pe plansa de lucru infainata si se framanta putin cat sa se adune si formam o bila.

DSC00853

 

Impartim aluatul in 4 parti egale iar din marginile pe care le vom taia pe langa forma de la cele patru parti vom mai face inca 2 foi si asa vom avea 6 foi.

Pregatim o forma ptr copt blat rotund (a mea are 30cm) si 6 bucati de hartie de copt masurate cu forma de copt circumferinta ma refer .

Punem o bucata de hartie pe masa, presaram faina pe ea si punem bila de aluat si intindem in forma de disc cit de subtire putem.

Foaia trebuie sa fie subtire cam de 3-4 mm.

Punem forma de copt peste foaia intinsa si taiem surplusul de aluat, Intoarcem invers forma, punem hartia cu foaia pe fundul formei si decupam si hartia.

img_1868-medium

Intindem toate cele sase foi apoi incepem si coacem. Stam langa cuptor ptr ca se coc foarte repede. Cuptorul preincalzit la 180 grade. 

 

DSC00857

 

Gata coapte.

 

DSC00863

Mod de asamblare prajitura:

Foaia  se unge cu sirop 

DSC00869

se intinde siropul cu pensula 

DSC00870

punem  o parte din crema

DSC00871

 

Acoperim cu urmatoarea foaie pe care o punem peste crema cu partea care s`a copt in sus  insiropam , punem gem apoi acoperim cu alta foaie insiropam si punem crema si tot asa pana terminam foile. ultima foaie nu se insiropeaza. Prajitura se acopera cu folie transparenta si se pune in frigider pana a doua zi. Se poate portiona sub forma felie de tort sau patrate.

DSC00873

 

IMG_8231

Sa scoatem patrate o  taiem asa si pudram cu zahar cand servim. Prajitura se tine in frigider si se scoate cu putin timp inainte de servire .

IMG_8242 copy

Pofta buna!

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: