Prajitura cu biscuiti, crema de vanilie,lamaie si merisor

By Cerulina

 

DSC00888 copy

 

cu sos de ciocolata si merisoare

sos de ciocolata

ciocolata neagra topita in smantana dulce cantitatetea depinde cat sos doriti sa faceti

DSC00900 copy

 

Ingrediente

24 bucati biscuiti populari

90 gr amidon 

1 l lapte

7 linguri de zahar

1 lingurita rasa turmeric

1/2 pachet de unt

coaja rasa de la o lamaie

2 esente de vanilie

1 borcan de 400 gr merisoare proaspete puse in sirop de zahar apoi scurse de sirop

Mod de preparate:

Am folosit o tava 24/24 si inalta de 6,5cm pe care am tapetat`o cu folie alimentara lasata mai lunga sa cada peste marginile tavii. 

Amidonul, turmericul,zaharul,coaja rasa de lamaie se dizolva in putin lapte rece cat sa fi o pasta subtire curgatoare , apoi se pune in cealalta parte de lapte fierbinte si se amesteca pana se ingroasa. Cand este gata crema fiarta, se opreste focul se adauga untul si esenta de vanilie . Se amesteca pana la  incorporarea totala a untului.

In tava tapetata cu folie, aranjam 12 biscuiti, peste care turnam o jumatate din cantitatea de crema fierbinte apoi punem gramajoare de merisor pe toata suprafata, turnam cealalta jumatate din cantitatea ramasa de crema si acoperim cu biscuiti. Adunam marginile foliei asa incat sa acoperim toata tava. Lasam sa se raceasca apoi punem la frigider. Dupa cateva ore se poate intoarce prajitura pe o tava (eu intorc a doua zi).

Acoperim tava (poza este de la Prajitura cu biscuiti, crema de vanilie si pere) modul de infoliere este la fel difera biscuitii)

 

DSC02073

 

Intoarsa pe tava

DSC00877 copy

 

DSC00880 copy

 

 

Servim cu zahar pudra deasupra sau cu sos de ciocolata

DSC00888 copy

DSC00900 copy

Pofta buna!

 

Anunțuri

3 comentarii (+add yours?)

  1. andreeadenisa03
    Oct 27, 2014 @ 11:12:07

    Mama draga este dementiala prajitura!! ❤

    Răspunde

  2. Dorina
    Oct 26, 2014 @ 16:02:55

    Vai ce fain arata , trebuie sa fie super buna. Si se face usor …

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: