Aluatul:
600 faina
300 ml apa calduta
25 gr drojdie proaspata
Un gat de ulei de masline
1 lingurita de zahar ptr drojdie
1 lingurita sare.
9 linguri (de supa) cu untura si jumari la temperatura camerei.
branza sarata mai uscata rasa cat doriti sa puneti
Am pus faina in malaxor, facut cuib, pus drojdia si zaharul si turnat apa calda si lasat sa creasca drojdia putin, apoi pus uleiul de masline si sarea si framantat.
Cum este gata framantat aluatul, se infaineaza masa si se intinde aluatul cam cat doua tavi de aragaz ca marime si uns cu untura cu jumari, branza sarata de oi deasupra si rulat sul si portionat in parti egale. Se lucreaza cu masa infainata si mana la fel .
Luam cate o bucata, o dam la un capat prin faina, apoi ii bagam capetii in interior , intoarcem in mana invers si bagam si pe partea aceasta capetii in interior si apasam cu degetul bine.
Asa va arata in final
Le punem in formele de briose de tabla sau in cele de silicon si lasam sa creasca
Dupa ce au crescut, le ungem cu galbenus deasupra, presaram seminte si le punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade , apoi cand incep sa prinda culoare marim putin focul la 190 grade. Se coc cam 35 minute (se intoarce una sa vedeti cum este partea de jos daca nu sunteti siguri ca sunt coapte).
Gata coapte
dec. 24, 2014 @ 04:03:07
Arata super si cred ca sunt si gustoase!
feb. 06, 2015 @ 18:50:05
Multumesc! sunt foarte gustoase 🙂
oct. 15, 2014 @ 04:48:20
Cat de faine sunt!
oct. 21, 2014 @ 11:19:12
Faine si foarte bune! 🙂
oct. 14, 2014 @ 05:58:01
Splendida reteta, Cerulina, simpla si ieftina, o adevarata reteta de nota 10 cu felicitari!!! E o mare placere sa te vizitez, descopar retete savuroase, frumos explicate si oricat de complicate ar fi, le explici atat de bine, incat par o joaca de copil sa le faci! Felicitari, draga mea, ai un blog minunat, merita sa fie recomandat tuturor. Uite asta fac acum 🙂
oct. 21, 2014 @ 11:20:30
Multumesc Gina!
Explic ptr ca vreau oricine va incerca reteta sa ii reuseasca 🙂