Pogacitze cu jumari si branza rapide”cerra”

IMG_7656

IMG_7680 copy

Aluatul:

600 faina

300 ml apa calduta

25 gr drojdie proaspata

Un gat de ulei de masline

1 lingurita de zahar ptr drojdie

1 lingurita sare.

9 linguri  (de supa)  cu untura si jumari  la temperatura camerei.

branza sarata mai uscata  rasa  cat doriti sa puneti

Am pus faina in malaxor, facut cuib, pus drojdia si zaharul si turnat apa calda si lasat sa creasca drojdia putin, apoi pus uleiul de masline si sarea si framantat.

Cum este gata framantat aluatul, se infaineaza masa si se intinde aluatul cam cat doua tavi de aragaz ca marime si uns cu untura cu jumari, branza sarata de oi  deasupra  si rulat sul si portionat in parti egale. Se lucreaza cu masa infainata si mana la fel .

IMG_7564

Luam cate o bucata, o dam la un capat prin faina, apoi ii bagam capetii in interior , intoarcem in mana invers si bagam si pe partea aceasta capetii in interior si apasam cu degetul bine.

IMG_7574 IMG_7576

IMG_7578

Asa va arata in final

IMG_7582

Le punem in formele de briose de tabla sau in cele de silicon si lasam sa creasca

IMG_7589

Dupa ce au crescut, le ungem cu galbenus deasupra, presaram seminte si le punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade , apoi cand incep sa prinda culoare marim putin focul la 190 grade. Se coc cam 35 minute (se intoarce una sa vedeti cum este partea de jos daca nu sunteti siguri ca sunt coapte).

IMG_7596

Gata coapte

IMG_7606 IMG_7613 IMG_7630 IMG_7631

Anunțuri

6 comentarii (+add yours?)

  1. Cornelia Szekely
    Dec 24, 2014 @ 04:03:07

    Arata super si cred ca sunt si gustoase!

    Răspunde

  2. Mary Udrea
    Oct 15, 2014 @ 04:48:20

    Cat de faine sunt!

    Răspunde

  3. ginabradea
    Oct 14, 2014 @ 05:58:01

    Splendida reteta, Cerulina, simpla si ieftina, o adevarata reteta de nota 10 cu felicitari!!! E o mare placere sa te vizitez, descopar retete savuroase, frumos explicate si oricat de complicate ar fi, le explici atat de bine, incat par o joaca de copil sa le faci! Felicitari, draga mea, ai un blog minunat, merita sa fie recomandat tuturor. Uite asta fac acum 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: