Tort exotic ”cerra”

IMG_7165

DSC02224

DSC02227

Ingrediente:

600ml smantana dulce ptr frisca

160 gr zahar pudra vanilat (doua plicuri de 80gr)

500 gr iaurt

 2 plicuri gelatina granule hidratata si pusa la bain marie

3 banane mari

3 cutii de mandarine in compot

1 cutie de ananas

1 pachet de piscoturi (22buc)

sirop de cacao sau compot de fructe ptr insiropat piscoturile

 

1 forma de tort detasabila de 30cm

 

Mod de preparare

Se bate frisca puf cu zaharul pudra ,se adauga bananele pasate si iaurtul, se mixeaza bine,adaugam gelatina, mixam si punem fructele.

 

Siropul folosit de mine a fost unul de cacao+apa+zahar fierte pe foc. Se poate folosi orice sirop.

Glazura

100gr ciocolata neagra+ 50 ml smantana dulce se pun la foc si se amesteca bine sa se topeasca ciocolata. Cand este topita ciocolata se adauga 1/4 pachet de unt si se amesteca. 

Decor

Fructe

1 plic gelatina cu inchegare rapida rosie sau incolora in functie de fructele folosite la decor  care se prepara conform instructiunilor trecute pe plic.Se toarna cu lingura deasupra fructelor puse ptr decor cu rol de fixare.

 

Mod de asamblare tort

 

In forma se pun jumatate din piscoturi insiropate, se adauga jumatate din crema cu fructe, se pun celelalte piscoturi insiropate in cant(intr`o dunga ici ,colo cate unul) si cealalta parte de cremacu fructe. Se pune la frigider ptr cateva ore sau chiar pana a doua zi. Cand este suficient de tare crema in forma cu un cutit se merge circular pe langa peretii formei si se desface inelul formei. Se glazureaza cu ciocolata o bordura, lasand sa se prelinga pe margini glazura. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.Tips:Ptr a avea o bordura frumoasa, folositi un capac de la o oala pe care il fixati in centrul tortului. Glazurati de la marginea capacului inspre margini. Dupa glazurare se ia capacul jos, apoi se decoreaza tortul. Glazura dupa cum se vede, nu trebuie sa fie oglinda, puteti cat este moale sa faceti forme.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: