Dulceata de ardei iuti (alma paprika)

By Cerulina 

DSC02281

DSC02288

 

 

Ingrediente

2kg alma paprika (ardei rosii mici rotunzi unguresti)

IMG_7206

Raman dupa curatare cca 1,150kg

 

1,150 kg zahar ( zaharul se pune la cantitatea de ardei ramasa dupa curatare parte egala cu ardeii) zeama de la 3 lamai mari. Se spala ardeii, se taie in doua si cu o lingurita se scot samburii si venele.

IMG_7208

Se dau prin masina de tocat carne sita mica sau la robot. Se pun in cratita impreuna cu zeama de lamaie si se fierb cat sa scada zeama, se opreste focul si se adauga zaharul.

IMG_7210

Se amesteca sa se topeasca zaharul si se lasa acoperita cratita cu un capac cateva ore sa se raceasca. Se pun iarasi la foc si se amesteca ,se aduna spuma care se formeaza. Se lasa cam 20-25 min sa fiarba si se face proba pe o farfurioara. Trebuie sa fie asa ca o dulceata  / un jeleu . Se pune in borcane fierbinte, se pun capacele la borcane si se pun in pat cald pana la racirea completa.

******* Se lucreaza cu manusi chirurgicale!

Din aceasta cantitate, ies 4 borcane si jumatate (375gr/borcan).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 comentarii (+add yours?)

  1. Trackback: Dulceata de ardei iuti | Sa Gatim cu Gina
  2. Ramona
    Oct 10, 2014 @ 18:46:12

    Interesanta reteta! Merge consumata cu preparate sarate, nu?

    Răspunde

    • cerulina
      Oct 21, 2014 @ 11:22:57

      Da! noi o folosim la tot ce vrem sa aibe gustul putin picant! merge foarte bine la friptura/gratar , cartofi prajiti. Gustul este la inceput dulce apoi picant.🙂

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: