Vanata potcoava umpluta

IMG_3580

Pe pat de mujdei cu mustar si patrunjel verde.

IMG_3593 IMG_3594 IMG_3598

Ingrediente

1 vanata, felii de rosii, cas de oi zvantat nesarat taiat baton si invelit in prosciutto crudo, ulei, piper.

Se poate folosi si altfel de branza dar una care sa isi pastreze forma sa nu curga.

Mod de preparare

Vanata se spala si se sterge, apoi se feliaza cam treisferturi. In fiecare crestatura se pune cate o felie de rosie si cate un baton de cas invelit in proscoitto crudo, se pipereaza si se pune intr`o tava in pozitia culcata exact cum se vede in imagini se stropeste cu ulei si punem in tava jumatate de cana de apa rece. Punem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade cam 40 de minute. In timp ce se coace vanata o stropim periodic cu zeama din tava. Se lasa sa se rumeneasca putin. Se serveste calduta.

Mujdei de usturoi cu mustar si frunze de patrunjel.

In paharul de la mixerul vertical se pun cativa catei de usturoi, 1 lingura de mustar si frunze de patrunjel taiate mai grob, sare si cam 100 ml ulei. Totul se mixeaza si daca se doreste mai sunbtire mujdeiul se adauga putina apa rece si se mai mixeaza putin pana la omogenizare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: